Cultura generala

Cand forma lunii este de secera (in forma literei C) luna este in descrestere, iar cand este in forma convexa (in forma literei D) luna este in crestere. Litera descrie exact invers faza lunii (D - Crestere, C - Descrestere).

› vrei mai mult

Bunici și părinți

Se pot înscrie cei care sunt bunici și părinți.
Aștept înscrierile voastre.Vrei si tu sa faci parte din acest grup?
Atunci inscrie-te in Clopotel.ro,
revino pe aceasta pagina si apasa butorul "Inscrie-ma in grup".
Apoi asteapta pana cand administratorul grupului iti va accepta cererea de inscriere (de obicei, dureaza o zi - doua, depinde de cat de des revine Mihai.LEONTE aici).

4 membri activi
23 imagini in album
4 inregistrari in jurnal
29 opinii pe forum


 

Grupul a fost creat la data de 22 Iunie 2007 de catre Mihai.LEONTE.


 
1  2   
 
Avatar Mihai.LEONTE 21. Mihai.LEONTE

15 Iulie 2007

Armăsarul Cezar...

La Valea Călugărească am ajuns din întamplare. Împlinesm 16 ani și umblam să caut de lucru prin Ploieștii anului 1957 umblând de ici colo. Aud cum niște băieți care căutau de lucru la Forțele de Muncă. Aceștia voiau să meargă la Gostat în Valea Călugărească. Am intrat în vorbă cu ei și m-am alăturat grupului format, plecând împreună la gara Ploiești-Sud. Am nimerit o cursa muncitorească și în scurt timp am ajuns în gara Valea Călugărească, dar asta se întâmpla că era tocmai seara. Unde sa mergem? Simplu dormim in gară. Aici nu eram singuri veneau și plecau fel și fel de oameni. Dimineața am plecat în sat și am întrebat unde e gostatul? Cineva ne-a indrumat; mergeți la Bârcă. Nu știam cine e Bârcă și ce hram poartă. Din grupul format la Ploiești mai eram patru băieți cam de aceeași vârstă. La Barca era o brigada a gostatului unde se cultiva si intretinea via. De fapt era brigada centrala din gostat. Langa noi era posta, primaria, militia asa ca eram destul de avantajati. Intram noi pe ici pe colo si intrebam de Barca. Odata apare in fata noastra un batrenel cu o figura de smecher. cu o palarie de vanator cu pana si ne intreaba ce vrem. Unul dintre noi ii spune ca vrem sa lucram la gostat. Atat i-a trebuit mosului si a inceput sa ne spuna ca noi nu suntem buni de munca ci doar daca vrem sa pazim gastele. Nu stiam ca Barca asta era un glumet.
va urma
Avatar Mihai.LEONTE 22. Mihai.LEONTE

15 Iulie 2007

Armasarul Cezar 2
---
Noi incercam sa-i explicam de ce suntem noi in stare, dar omul parca era pus pe sotii, incercand sa minimalizeze fortele noastre fizice. Spre norocul nostru apare un barbat tanar si inalt pus la patru ace, destul de elegant si il intreaba pe Barca al nostru ce vrem, dar il ia mai deoparte. Discuta ce discuta amandoi si se intorc la noi si ne intreaba daca avem acte. Dintre toti eu eram cel mai ,,dotat'' aveam buletin. Ceilalti o scaldau ca au, ca n-au. Tipul elegant imi ia buletinul si ma intreaba daca am mai lucrat undeva. I-am raspuns ca am lucrat la Rafinaria Vega in Ploiesti. Acesta s-a uitat intr-un fel anume la mine, de parca atunci cazusem din cer, si usurel m-a luat de guler si m-a chemat la el intr-un birou al brigazii.
Aici a inceput cu mine un adevarat interogatoriu despre ce lucrasem la Vega si unde? I-am explicat unde lucrasem si de ce am plecat. Mi-a luat buletinul si m-a intrebat daca sunt utemist. Cand a aflat ca sunt si utemist m-a dat pe mana unui sef de echipa si i-a spus acestuia sa-mi dea de lucru. Intre timp a venit si Barca, adica seful acele brigazi a gostatului. Pe tipul elegant am aflat ca il cheama Ionescu Stefan si este secretarul UTM-ului. Am intrat la cantina unde am mancat alaturi de alti cateva zeci de muncitori. Dupa masa seful de echipa m-a luat si m-a dus la grajdul din curtea brigazii spunandu-mi ca aici voi lucra.
- va urma -
Avatar valentina66 23. valentina66

16 Iulie 2007

SALUTARE, SALUTARE!! AM REVENIT! OFFFF, VAI DE COLOANA MEA! AM DORMIT IN CORT LA DUNARE SI NU MAI POT ACUM DE SPATE... SI SA MAI ZICI VREODATA CA TE DOARE IN SPATE DE CEVA.....
EIII, CU PESTELE A FOST MAI GREU...NU PREA A VRUT SA SERVEASCA "MENIUL" NOSTRU, DESI RIMELE ERAU PROASPETE SI SUCULENTE.... MAMALIGA AROMATA DE-MI VENEA MIE S-O MANINC... IN FINAL NE-AM ALE CU VREO 3KG . IMPORTANT ESTE CA AM STAT IN AER LIBER SI CURAT SI M-AM BALACIT CU PICIOARELE IN APA.....S-AR PUTEA CA VINERI SA PLEC LA MARE, NU SUNT SIGURA, DAR M-AS BUCURA SA MAI PRIND NISCAIVA GUVIZI... PA! PE MAI TIRZIU!
Avatar Mihai.LEONTE 24. Mihai.LEONTE

16 Iulie 2007

Dragă cititorule,

Orice vârstă ai, ești unul din fericiții care ai trăit evenimentul de a păși dintr-un mileniu în altul, din mileniul doi în mileniul trei.
Ce a fost știm cu toții, ce va veni vom vedea, important pentru noi, în puterile noastre. Ilustrul nostru compatriot, filozoful Emil Cioran, spunea că „Rolul nostru este de a întoarce viața pe toate părțile inspirând o ispită veșnică de a exista”. Această ispită trebuie să ne fie o călăuză continuă, care să nu ne părăsească niciodată. Ea este integrată în credință și speranță.
Aceste elemente formând spiritul civic de prietenie și ajutor reciproc. Cei care vor fi adepții acestor principii nu vor avea nimic de pierdut.
Noi, bătrânii, avem experiența vieții, de aceea trebuie să avem înțelepciunea de a fi cât mai aproape unii de alții. Soluția cea mai simplă este asocierea. Fiind uniți, găsim suportul moral și material de care avem nevoie.
Nu trebuie să uităm niciodată remarca poetului român George Coșbuc:

„O luptă-i viața, deci te luptă!”

Mihai LEONTE, Președinte C.A.R.P. Moldova Nouă
Articol apărut în ziarul „POȘTAȘUL” 15 - 31 decembrie 2000
Avatar Mihai.LEONTE 25. Mihai.LEONTE

28 Septembrie 2007

1 octombrie Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Bătrânii României încotro?

Încă de la naștere ne luptăm să ajungem bătrâni. Viața pentru foarte mulți dintre noi trece așa de ușor încât pur și simplu te trezești bătrân. Etapele vieții se succed cu repeziciune; copilăria, adolescența, tinerețea, maturitatea, bătrânețea.
Se pare însă, și viața a demonstrat-o, că etapa cea mai grea este bătrânețea.
Cei care au știut să-și organizeze viața, au muncit și și-au asigurat o pensie, care însă oricât de consistentă ar fi, la o anumită vârstă și în anumite condiții nu este suficientă.
Avatar Mihai.LEONTE 26. Mihai.LEONTE

26 Octombrie 2007

Deoarece nu se mai poate cu actuala echipa guvernamentala C.P. Tariceanu s-a gandit sa aduca 12 experti japonezi pe posturile de ministrii.

Iata cele 12 nume de ministrii :

1. Nimika Nuymoka
2. Yaspaga Shidute
3. Wreypostu Daybanu
4. Undeypliku Katesparg
5. Skimbaley Inparay
6. Winoakuma Kosuma
7. Furatzara Kutotu
8. Bagabany Labayatu
9. Totkumita Madeskurk
10. Nufurytu Furyo
11.Latrukata Wikushpaga
12. Yopapnumay Kiolanu
Avatar Mihai.LEONTE 27. Mihai.LEONTE

28 Octombrie 2007

Raspuns pentru Ververitza37;
-
Unul, a lui Nero prof",
Pe deasupra filosof,
A spus ca: oricand in viata,
Si batranii mai invata!
-
Vezi citatul; ,,Si batranii trebuie sa invete''! -Seneca
Avatar Mihai.LEONTE 28. Mihai.LEONTE

24 Decembrie 2007

Distinși colegi și colege,

SFINTELE SĂRBĂTORI ALE CRĂCIUNULUI SĂ VĂ GĂSEASCĂ SĂNĂTOȘI ALĂTURI DE CEI DRAGI, IAR NOUL AN 2008 SĂ VĂ ADUCĂ IMPLINIRILE PE CARE LE AȘTEPTAȚI.
SĂRBĂTORI FERICITE ȘI LA MULȚI ANI VĂ UREAZĂ
Mihai LEONTE
Avatar Mihai.LEONTE 29. Mihai.LEONTE

1 Ianuarie 2008

A mai trecut un an !

Chiar nu mi se pare mult,
Din al vieții larg tumult.

Ai mai pus o cărămidă,
La a vieții piramidă.

Așa trece trenul vieții,
Ne ajung anii bătrâneții.

Dar voi fi băiat cuminte,
Merg cu viața înainte!
 

Pentru a putea posta pe forumul grupului "Bunici și părinți" trebuie sa fi membru activ al grupului.


1  2   
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK