Categorii

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un oltean se duce-n vizita la un prieten din Moldova. Ies ei la o bere si stind la masa vad doi muncitori: unul sapa un sant cam de 40 cm latime si 60 cm adincime; la citiva metri in spatele lui, celalalt astupa groapa... Olteanul nu se poate abtine si-i intreaba pe cei doi care-i treaba. Unul din ei raspunde:
- Dom'le, in mod normal. echipa noastra e formata din 3 oameni: unul sapa groapa, altul pune cablul, iar cel de-al treilea o astupa, numai ca ala de punea cablu' este in concediu...

› vrei mai mult

Stiati ca ...

New York a fost prima capitala a SUA. Orasul a servit drept capitala a Statelor Unite timp de cinci ani intre 1785 si 1790.

› vrei mai mult


sishu a intrebat pe 20.05.2016 in categoria Teme:

Ce verb este a trebui?

Ce fel de verb este a trebui?

Raspunsuri:


daniela112 a raspuns pe 20.05.2016:

TREBUÍ, pers. 3 trebuie, vb. IV. 1. Intranz. A avea nevoie (de ceva); a fi nevoie (de ceva). ? Loc. adv. Cum trebuie = aşa cum se cuvine, cum se cade; bine. ? Expr. Aşa-ţi trebuie! = aşa ţi se cuvine, aşa meriţi. Atâta i-a trebuit (ca să...) = asta a aşteptat (ca să...) ,DECI ESTE VERB INTRANZITIV SI POTI GASI INFORMATII MAI MULTE PE http://dexonline.net/ SUCCES!!