Categorii
- Intrebarile lui Aurel
- Animale (586)
- Calculatoare (380)
- Carti (445)
- Clopotel.ro (3106)
- Cultura generala (471)
- Cum se face (429)
- Desene animate (387)
- Evenimente (298)
- Filme (747)
- Gramatica (132)
- Internet (769)
- Jocuri (1159)
- Machiaj (94)
- Moda (269)
- Muzica (754)
- Retete culinare (174)
- Shopping (158)
- Telefoane mobile (373)
- Teme (401)
- Timp liber (531)
- Vedete (326)
- Altele (2802)
Horoscopul zilei
Bancul zilei
-Dati-mi un exemplu de lichid care nu ingheata !
-Apa clocotita , doamna invatatoare , raspunde Gigel
Stiati ca ...
In comuna Remetea-Timisana cu 1450 de suflete romanesti, in anul 1928 n-a fost nicio singura nastere.
› vrei mai multStefania_Stefy10 a intrebat pe 02.08.2011 in categoria Retete culinare:
Va rog, imi spuneti o reteta de Cremsnit?
Adica Ce reteta de cremstit stiti? Va rog, ajutati-ma!
Raspunsuri:
Stefania_Stefy10 a raspuns pe 03.08.2011:
merci
Smiley_Forever a raspuns pe 02.08.2011:
Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
Foi
375-400 g aluat frantuzesc sau foi cumparate gata facute
Crema
900 ml lapte
115 g amidon
6 oua
250 g zahar
1 lingura esenta de vanilie
Mod de preparare:
Foi:
Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se intind 2 foi patrate cu latura de 25 cm. O foaie se taie in 12 dreptunghiuri egale, iar cealalta se lasa netaiata. Se coc in cuptorul incins la 190° C cam 12-15 minute.
Crema:
Intr-o cratita (de teflon daca aveti) de 2L se freaca zaharul cu ouale, amidonul si cateva linguri de lapte rece. Restul de lapte se da intr-un clocot. Se pune fierbinte peste oua amestecand continuu.Craticioara se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda de fund si sa se afume.
In momentul in care a inceput sa se ingroase se amesteca mai repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se mai tine pe foc cateva minute, pana incep sa apara bule - adica pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc, se adauga vanilia si se amesteca.Intr-o tava sau o rama cu latura de 24 de cm se asambleaza cremsnitul.
Se pune foaia intreaga la fund. Se toarna crema fierbinte si se niveleaza cu o spatula sau un cutit. Deasupra se pun bucatile coapte de aluat, una langa alta. Se da la frigider cand s-a racit. Se taie a doua zi sau cand se serveste. Se poate pudra cu zahar.
Traiasca Google-ul!!!:))
Stefania_Stefy10 a raspuns pe 02.08.2011:
puteti sa-mi dati si link-uri
Stefania_Stefy10 a raspuns pe 02.08.2011:
eu chiar vreau sa aflu o reteta de cremsnit
Stefania_Stefy10 a raspuns pe 02.08.2011:
da
regele1 a raspuns pe 02.08.2011:
A fost o gluma ?
Stefania_Stefy10 a raspuns pe 02.08.2011:
,*
Stefania_Stefy10 a raspuns pe 02.08.2011:
ha ha ha. n-am nevoie de glume. regele1
regele1 a raspuns pe 02.08.2011:
Se ia plicul de la Dr.Otker si se citesc instructiunile timp de 10 minute.