Categorii
- Intrebarile lui Aurel
- Animale (586)
- Calculatoare (380)
- Carti (445)
- Clopotel.ro (3106)
- Cultura generala (471)
- Cum se face (429)
- Desene animate (387)
- Evenimente (298)
- Filme (747)
- Gramatica (132)
- Internet (769)
- Jocuri (1159)
- Machiaj (94)
- Moda (269)
- Muzica (754)
- Retete culinare (174)
- Shopping (158)
- Telefoane mobile (373)
- Teme (401)
- Timp liber (531)
- Vedete (326)
- Altele (2802)
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Bancul zilei
- De ce nu se spala militzienii pe dinti?
- Ca nu le incape sapunu'n gura.
Stiati ca ...
Chinezii sunt cei care au inventat cerneala, cu 2500 ani i.Ch.
› vrei mai multLady_girly2001 a intrebat pe 17.08.2011 in categoria Retete culinare:
Cum se prepara bomboanele cu ciocolata?
Vreau sa stiu ingredientele si modul de preparare!
Raspunsuri:
ale98971 a raspuns pe 18.08.2011:
nu stiu dar sunt bune
MyHeartJustForYou a raspuns pe 18.08.2011:
Ingrediente:
¾ ceasca smantana lichida (pentru frisca)
250 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati SAU 150 gr ciocolata cu lapte + 100 gr ciocolata amaruie
2 lingurite coniac
1 lingurita esenta de vanilie/menta/migdale/portocale/cocos/rom
Decorare
150 gr ciocolata amaruie, cu lapte sau alba , taiata in bucati si topita
nuci cajou si fistic, macinate [cuvant urat] o si zahar pudra, pentru pudrare
Preparare:
Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.Bate-l cu telul pentru a-l face putin pufos, dupa care pune-l la frigider pentru aprox.1 ora inainte de a face bomboanele.
Ar fi bine ca sa ai mainile reci (tineti mainile in apa rece pentru 1 minut, daca e nevoie).Ia cate o lingurita plina de amestec si ruleaza-le in bilute.Pune-le intr-o tava de copt, dupa care pune-le in congelator pentru 30 minute.Scufunda unele bilute in ciocolata topita (folosind o scobitoare), altele trece-le prin nuci cajou sau fistic macinat sau prin [cuvant urat] o sau zahar pudra, asezandu-le dupa aceea pe o tava curata.Tine-le la rece pana ce sunt gata de servit.
cam asa se fac alea de ciocolata:))
gabr-iela a raspuns pe 17.08.2011:
nu7 stiu