grigoreta a intrebat pe 28.10.2012 in categoria Retete culinare:

Cum se face o pizza?

Mersi.

2 2

Raspunde la intrebare:

pentru a putea raspunde trebuie sa fii logat

Raspunsuri:


nicoletafloricica a raspuns pe 21.11.2012:

prima oaraPasta de tomate 1 linguri Folositi pasta de tomate de densitate medie, putin lichida.
Ulei de floarea soarelui 4 linguri Puteti folosi si ulei de masline
Busuioc uscat 1 lingurite
Salam crud-afumat 0.5 kg
Ciuperci conservate 200 g
Masline taiate 200 g
Cascaval clasic 300 g
Rosii 300 g
Ardei Capia 200 g
dupa

Ungeti cu ulei tavile pentru pizza(cantitatea de ingrediente este pentru 2 pizza de 30/32 cm). In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.

Pregatiti toate ingredientele pentru pizza:
- Taiati rondele subtiri salamul
- Scurgeti ciupercile de apa
- Taiati rondele subtiri rosiile
- Taiati felii subtiri ardeiul capia
- Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol.

Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate.

Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.

Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului.

Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului.

Se rade cascavalul pe toata suprafata.

Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia.

Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava(se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine - adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).

Cantitate: 2 buc (de 30/32 cm) Timp de preparare: 35 min Dificultate: mediu Timp total de pregatire: 50 min
Sursa: Improvizatie

0 0

Comi03 a raspuns pe 11.11.2012:

Cere ajutorul unui adult sa faca blatul. Ia niste legume si taie-le rondele. Apoi pune peste blat legumele.

SFAT:Ca sa fie mai gustoasa,pune-i sunca si cascaval.

Bag-o la cuptor pentru nu stiu cate minute si las-o sa se raceasca.

SFAT:Pune pizza in tava rotunda cu o folie de copt deasupra.

Las-o sa se raceasca si e gata!

0 0

Geony a raspuns pe 29.10.2012:

Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit aluatul crocant de pizza. Se unge tava cu ulei de masline si se pune blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine, fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe ea.

Preparare sos de rosii pentru pizza: Punem o tigaie pe foc, cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1 minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi rosiile din cutie sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete. Se da focul mare, se pune sare; amestecam cu o lingura de lemn si incercam sa sfaramam rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece amestecul printr-o sita; cojile de rosii si frunzele de busoioc se arunca. Punem sosul de rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba inca 10 minute, pentru a fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de bulion. Cand este aproape gata se gusta sosul de pizza de sare si se condimenteaza cu piper rasnit.

Preparare Pizza Quattro Stagioni: pe blatul de pizza se intinde suc de rosii, se presara mozzarela si oregano. Pe cate un sfert din blatul de pizza se aseaza sunca, salam, ciupercile taiate felii si anghinarea. Se da pizza la cuptor.

0 0

Geony a raspuns pe 29.10.2012:

Pizza Quattro Stagioni

Ingrediente pizza quattro stagioni:

Topping pizza: sos de rosii pentru pizza, mozzarella, sunca, salam, ciuperci, anghinare, oregano
Aluat pufos de pizza: 300 g faina, 30 g unt, 150 ml lapte caldut, 25 g drojdie, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar
Aluat subtire, crocant de pizza: 200 g faina, 125 ml apa calda, 1 lingura ulei masline, 20g drojdie, 1/3 lingurita sare, 1 lingurita zahar
Sos de rosii pentru pizza:
1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete, 50 ml ulei de masline, busuioc proaspat
1-2 catei usturoi, sare, piper

Modul de preparare a retetei:
Preparare aluat pufos de pizza: se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat. Se ia din lighenas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt. Pizza cu aluat pufos se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor de preparat in cuptorul aragazului.

Preparare aluat crocant pentru pizza: se intinde faina pe masa de lucru, se face o adancitura in mijlocul gramezii de faina. In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul; se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu miscari in spirala. Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza restul de faina, amestecand si framantand cu mainile. Se framanta 5 minute, se lasa apoi aluatul de pizza la crescut, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul. Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute pe

0 0
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate