Categorii

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Stiti care e culmea geografiei?
Sa deschizi Portile de Fier cu Cheile Bicazului!

› vrei mai mult

Stiati ca ...

In 1914, firma lui W.C. Coleman a introdus lanterna care a schimbat viata rurala americana si l-a facut pe Coleman celebru. Lanterna cu arc Coleman, cu o putere de 300 de lumanari, putea lumina la 300 de metri. Fermierii americani au putut sa lucreze pana tarziu in noapte, marind productia de mancare si haine in al doilea Razboi Mondial.

› vrei mai mult


andreeactin2002 a intrebat pe 23.05.2013 in categoria Retete culinare:

Ce desert pot face?

I-am promis verisoarei mele ca-i voi face un desert cu capsuni si gofre, dar ce voi face? Va rog spuneti-mi si mie ce pot face. P.S:Verisoara mea are 5 ani, deci ceva copilaros!

Raspunsuri:


LIUSCA a raspuns pe 31.07.2013:

Poti sa adaugi ceva deasupra sa fie dragut

LIUSCA a raspuns pe 31.07.2013:

Salut am si eu o sora de 6 ani si mereu ma roaga sa ii pregatesc ceva eu o sa iti dau o receta dar ar fi bine sa iti faci o carte cu retete

LIUSCA a raspuns pe 31.07.2013:

250 gr smochine uscate
50 gr nuca (caju sau migdale)
3 linguri susan
1/2 lingura miere
1 lingura rom (sau sherry oloroso dulce)
1 lingurita [cuvant urat] o (sau pudra de roscove pentru copiii mici)
1/4 lingurita scortisoara macinata
1 cuisor sfaramat
1/2 pastaie cardamom sfaramata
Batoane de smochine uscate cu susan - Preparare
Nuca si susanul se prajesc usor intr-o tigaie fara grasime. Nuca si 1 lingura de susan se mixeaza in masina de cafea pana devin pudra.
Smochinele taiate bucati se mixeaza in robot pana devin ca o pasta.
Se adauga restul ingredientelor, exceptand 2 linguri de susan. Se framanta bine pana se omogenizeaza.
Semintele de susan ramase se presara pe fundul unor vase ceramice mici, in strat subtire. Se pune amestecul de smochine deasupra, presandu-se bine cu dosul unei linguri. Se dau la frigider macar cateva ore, dar ideal peste nopate.
La servire, se trece un cutit pe marginea vaselor si se rastoarna pe o farfurie.

zaratu112 a raspuns pe 28.07.2013:

salate de fructe
ingrediente :
1 banana
1 kiwi
1 portocala
1 mandarina
MOd de preparare
taie toate fructe cubulete si le pui intr-o cupa de inghetata si deasupra lor pui putina frisca si le pui la frigider cc 30-45 min

andreeasweety22 a raspuns pe 27.05.2013:

pentru inghetata cu capsuni:
ingrediente:
-capsuni
-lapte
-zahar
mod de preparare:
-spelii capsunii si le rupi coditele.
-iei un blender( dar ai grija , ar fi bine ca blenderul sa aiba capac ca sa nu faci bucataria roz)
-pui jumate din cantitatea de capsuni si o mixezi cu blenderul
-pui o cana de lapte
-mixezi din nou
-pui celalta cantitate de capsuni si ii mixezi iar apoi pui trei sferturi de cana de lapte si pui zahar si mixezi air.
(cand pui zaharul sa iei o lingurita sa gusti ca sa vezi daca mai este nevoie sa mai pui)
eu am pus si o jumatate de pahar de apa dupa care am xixat.
-pui totul intr-o casoleta si lasi la inghetat in lada frigorifica sau in congelator pana se inareste.

pofta buna!

Ammyxd13 a raspuns pe 25.05.2013:

O prajiturica . Nu e nimik mai bun pentru o fetita de 5 ani ! :*

george19 a raspuns pe 25.05.2013:

clatite cu ciocolata

andreeactin2002 a raspuns pe 24.05.2013:

Multumesc de raspunsuri!

GrEeN_Ely a raspuns pe 24.05.2013:

Ce sa zic -.- .Nu o sa moara daca mananca putina ciocolata sau frisca.

SupraDozaEfervescenta a raspuns pe 24.05.2013:

Rulouri cu scortisoara
INGREDIENTE:
Pentru aluat: 1 ceasca de lapte integral, 3 linguri de unt nesarat, 4 cesti de faina, 1/2 de ceasca de zahar, 1 ou, 3 lingurite de drojdie uscata, 1 lingurita de sare, 1 lingura de ulei
Pentru umplutura: unt nesarat moale, zahar, 2 linguri de scortisoara, stafide (sau orice alte fructe confiate)
Glazura: 4 linguri de crema de branza nesarata, 1 ceasca de zahar pudra, 50 g de unt, 1/2 de lingurita de esenta de vanilie
Cum prepari aluatul:
Amesteca laptele cu untul si baga-le la cuptorul cu microunde pana ce untul se topeste. Pune-le in robot si adauga jumatate din faina, zaharul, oul, drojdia si sarea. Amesteca timp de 2 minute. Scoate amestecul si incepe sa il framanti, adaugand faina pana ce nu mai este lipicios. Lasa-l la dospit cel putin o ora.
Pregateste umplutura:
Amesteca intr-un castron zaharul cu scortisoara.

Pregateste glazura:
Pune in robot untul la temperatura cameri, crema de branza, zaharul pudra si esenta de vanilie si amesteca bine. Pune glazura la frigider.

Cand aluatul a crescut indeajuns frmanata-l iarasi inca 2-3 minute apoi taie-l in doua. Incepe sa intinzi prima jumatate. Unge baza ei cu unt, apoi presara zaharul si scortisoare si stafidele. Ruleaza aluatul, apoi taie-l in felii groase. Aseaza rulourile intr-o tava unsa cu ulei sau unt in prealabil. Procedeaza la fel si cu cealalata jumatate. Pune rulourile la cuptorul incins pentru 20 de minute.
Lasa-le sa se raceasca si adauga glazura. Mai poti adauga stafide peste glazura sau dulceata de caise.
Pofta buna ! :3