Test amuzant de logica

Test amuzant de logica

Iti place logica? Fa acest test amuzant si afla cat esti de inteligent!

Jurnalul lui Aurel

De ce parintii fac pe politistul bun si politistul rau? Ai vazut probabil in filme cu politisti ca o echipa este formata din unul bun si unul rau. Si daca recunosti tiparul, sigur ti-ai dat seama...

› citeste mai mult

Bancul zilei

Andrei Marga se duce in magazinul Victoria sa isi cumpere cravate si camasi. Dupa ce isi cumpara cravate, vrea sa ii dea 50.000 spaga vinzatorului, insa acesta refuza:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru, pentru ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sint in invatamint.
Nervos, Marga se duce la raionul de camasi. Isi cumpara citeva camasi si vrea sa ii dea spaga 50.000 vinzatorului, care il refuza:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru, ca am fost si eu profesor universitar si stiu ce salarii mici sint in invatamint, ii spune vinzatorul.
Super-nervos, Marga iese din magazin si vede un cersetor in fata magazinului. Se gindeste putin si vrea sa ii dea 100.000 de lei cersetorului. La care acesta ii spune:
- Nu pot sa primesc, d-le ministru...
Deja cu nervii la pamint, Marga il intrerupe:
- Sa nu spui ca si tu ai fost profesor universitar.
- Nu, ii raspunde acesta, eu chiar sint profesor universitar, dar am o fereastra acum.

› vrei mai mult

Cultura generala

In 1656, un inventator olandez numit Christian Huygens, lucrand independent, a construit primul ceas cu pendul. Ceasurile cu pendul au ramas cele mai exacte mecanisme pentru masurarea timpului pana in secolul 20.

› vrei mai mult