Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pizza este, de departe, mancarea preferata a ''paulistas' (locuitorii din Sao Paulo). Zilnic brazilienii consuma aproximativ 1,5 milioane de pizze, iar Sao Paulo este responsabil de devorarea a 800.000 dintre ele, reprezentand 53% din total.

› vrei mai mult

Bancul zilei

ce se intampla cu scufitza rosie cand intra in coptor?
-Devine CENUSAREASA!!

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Regina albinelor

de Fratii Grimm

Planse de colorat cu Regina albinelor

Asculta povestea cu imagini animate!

 

Descarca planse de colorat cu Regina Albinelor

Au fost odata doi feciori de imparat, care au pornit sa-si incerce norocul prin lume, si feciorii astia au ajuns sa duca o viata atat de ticaloasa si desarta, ca n-au mai avut indrazneala sa calce pragul casei parintesti.

Si cum trecuse vreme, nu gluma, si nu venise nici o veste de la ei, fratele lor mai mic, pe care-l poreclisera Prostila, pleca in cautarea lor. Dar cand dadu in sfarsit de fratii sai, acestia incepura sa-si bata joc de dansul:

 

-Auzi, prostanacul, sa creada c-o sa poata razbi prin lume, cand noi, mai isteti decat el, n-am prea facut isprava mare!

Totusi pornira la drum catestrei si, tot mergand ei asa, iata ca dadura peste un musuroi de furnici. Cei doi frati mai varstnici voira pe data sa-l surpe si sa-l rascoleasca, pentru a vedea cum micile fapturi o vor lua la goana inspaimantate de moarte. Dar Prostila ii opri, strigandu-le:

- Lasati ganganiile in pace! N-o sa ingadui sa le tulburati linistea!

Pornira ei mai departe si, dupa un cot de deal, dadura peste un lac, pe luciul caruia inotau o multime de rate. Cei doi frati mai mari se repezira sa prinda cateva, ca tare ar fi avut pofta sa le friga. Dar Prostila se impotrivi si de data asta: