Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul "locatie" in trecut nu avea sensul de "spatiu, amplasament, loc etc". Locatie inseamna "chirie, inchiriere sau suma platita drept chirie". In prezent ambele sensuri sunt valabile.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum alegi din 1000 de blonde una mai prosta?
- la nimereala.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Cenusareasa

de Fratii Grimm

Planse de colorat cu Cenusareasa

Asculta povestea cu imagini animate - prima parte

 

Asculta povestea cu imagini animate - a doua parte

Descarca planse de colorat cu Cenusareasa

A fost odata un om putred de bogat si omului astuia s-a intamplat sa-i cada nevasta greu bolnava. si cand a simtit ca i s-apropie sfarsitul, femeia si-a chemat la capatai singurul ei copil, o fetita, si i-a spus:

 

– Draga mamei, orice ti s-ar intampla, cata sa fii intotdeauna buna si cu sufletul neintinat. Acestea zicand, femeia isi mai privi o data copila si inchise ochii pentru vecie.

Descarca planse de colorat cu Cenusareasa

Fetita se ducea in fiecare zi la cimitir si plangea amar la mormantul maica-sii. Cand veni iarna, zapada se asternu ca o marama alba peste mormant, iar in primavara, cand razele soarelui o topira, omul isi lua alta nevasta.

Femeia asta de-a doua isi aduse in casa cele doua fete pe care le avea. Fetele, nu-i vorba, erau frumoase, dar pe cat de luminos le era chipul, pe atat de intunecat si plin de rautate le era sufletul. Pentru fata cea vitrega incepura a curge, de-aci inainte, zile pline de amaraciune.