inapoi la lista de intrebari

E normal sa ma doara capul dupa ce ma excit?

buna ziua....am 16 ani si vreau sa va intreb daca dupa ce ma excit(in timp ce ma sarut cu prietenul meu) este normal sa ma doara capul de fiecare data?

Dr. Bianca Ghizdavu raspunde:

Ai observat daca te doare capul si dupa ce faci un efort fizic (nu neaparat foarte intens) sau la stres ori in alte situatii asemanatoare? Daca da ar fi bine sa te consulte un medic. Nu e obligatoriu sa spui ca te doare dupa ce te exciti ci ca simti asta dupa efort. Pe de alta parte iti pot spune ca rar dureri de acest fel au unele persoane la fel dupa excitatie. E o reactie psihosomatica adica o durere fizica provocata de o traire psihica. Unii baieti resimt durere de cap sau durere la nivelul partii inferioare a burtii sau ei spun ca durerea e situata in testicule. Aceasta senzatie nu este semnul vreunei boli ci e doar rezultatul faptului oarecum frustrant ca excitatia nu si-a urmat cursul. Adica nu s-a finalizat cu un orgasm. Daca s-ar masturba durerea ar disparea pentru ca hormonii ce se elibereaza in timpul orgasmului (endorfinele) detensioneaza si dau o senzatie de bine general.

inapoi la lista de intrebari
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK