Intre dezvirginare si ruperea himenului sau a atzei


Multe fete si ceva mai putini baieti imi pun tot felul de intrebari legate de himen, atza si dezvirginare. Ce am observat este ca, in general, ei fac o confuzie intre ruperea acestor membrane si pierderea virginitatii.

Fetele in special fie se tem ca prin masturbare, sport, lovire accidentala sau folosirea tampoanelor intravaginale se dezvirgineaza, fie cred ca, facand exclusiv sex anal sau oral (nu si vaginal) isi pastreaza virginitatea pentru ca nu rup himenul.

Unii baieti, pe de alta parte, ar dori „sa se dezvirgineze” cat mai repede, motiv pentru care incearca diferite manevre la masturbare incercand sa-si rupa atza, ori se tem ca, facand sex fara prezervativ, nu-si pierd virginitatea deoarece atza uneori ramane intreaga.

Ce e virginitatea?

In dictionar exista multe explicatii si sinonime pentru cuvintele virgin si virgina. Acestea ajuta foarte mult la intelegerea corecta a termenului. Iata-le:

Virgin/a = individ care nu a avut niciodata relatii sexuale; cast; neprihanit; candid; inocent; necunoscut; neexperimentat; neexplorat; neatins; neinceput.

Virginitatea este deci starea de a nu fi trecut niciodata prin experienta sexuala cu o alta persoana iar aceasta inseamna atat contact sexual vaginal, cat si alte feluri de contact sexual, adica intalnire intre doua persoane cu scopul de a-si crea reciproc placere sexuala, implicand direct sau indirect organele genitale.

Contact sexual inseamna prin urmare, contactul sexual vaginal, oral, anal, heteromasturbarea (masturbarea de catre partener), pettingul. Toate acestea se incadreaza la experienta sexuala ce implica si o alta persoana.

Un act sexual de tipul masturbarii, fie ea si cu ajutorul unui obiect sau privind o imagine sau scena erotica filmata nu reprezinta contact sexual si nu implica efectiv o alta persoana.

Virginitatea este o stare care are atat aspecte fizice, acelea de a nu fi fost implicat/a cu o alta persoana intr-o activitate avand scopul obtinerii placerii sexuale, cat si psihice si emotionale. Din punct de vedere psihoemotional, a fi virgin/a inseamna sa nu fi avut aceasta experienta, sa fii, precum arata si explicatiile din dictionar, neatins, necunoscator, inocent, neinceput.

Va dati si voi seama ca o persoana care a avut contact sexual (de orice fel) nu mai poate spune ca e neatinsa, necunoscatoare, ca nu a trecut prin experienta sexuala. Ceva s-a schimbat in istoria acelei persoane, in experienta ei de viata. Din punct de vedere psihic, ea a trecut o granita, a intrat in contact cu un alt fel de a relationa cu o alta persoana.

Ruperea himenului si a atzei

Acestea pot avea loc prin contact sexual. La fete e necesara penetrarea vaginala dar uneori penetrarea anala poate tractiona tesuturile vecine ale himenului si le poate rupe. Penetrarea vaginala se poate petrece cu penisul, cu degetul partenerului sau de catre partener folosind un obiect. La baieti penetrarea cu penisul a unui orificiu (vaginal, anal sau uneori chiar bucal), sau masturbarea de catre partenera poate rupe atza (fraul preputului).

In situatiile descrise mai sus, ruperea himenului sau a atzei reprezinta intr-adevar pierderea virginitatii.

Daca nu a existat contact sexual iar ruperea himenului sau a atzei se petrece prin masturbare, accidental sau in urma unei manevre medicale, nu se pierde virginitatea.

Deflorarea chirurgicala

Sunt situatii in care himenul este neperforat (deci vaginul nu are orificiu) sau atza este atat de bine dezvoltata sau orificiul preputului e atat de stramt incat o erectie spontana devine dureroasa. La fete himenul neperforat genereaza boli ale aparatului genital intern deoarece seretiile vaginale si sangele menstrual nu pot fi eliminate la exterior. La nou nascutul de sex masculin neperforarea preputului (fimoza completa) face imposibil actul urinarii. In aceste cazuri copilul va fi supus interventiei chirurgicale pentru corectarea defectului.

Himenul si atza care sunt prea rigide nu se pot rupe la contactul sexual, acesta fiind foarte dureros si deci imposibil.

In aceste situatii exista de asemenea posibilitatea sectionarii lor printr-o proceduca chirurgicala foarte simpla: himenotomie la fete, frenotomie la baieti sau deflorare chirurgicala la modul general. Daca persoana care e supusa acestei interventii nu a avut contact sexual ramane virgina si dupa operatie. Daca a avut contact sexual, chiar daca himenul sau atza nu s-au rupt in cursul lui, ea nu mai este deja virgina in momentul operatiei, cu toate ca membranele sunt intacte.

Situatii mai ciudate


Cateodata la fete sau la baieti, himenul, respectiv atza nu se rup in urma contactului sexual sau se rup doar partial (himen elastic, folosirea prezervativului). Cu toate ca aceste membrane nu s-au rupt, persoanele in cauza si-au pierdut virginitatea inca de la primul act sexual.

Sunt fete care nu au himen inca de la nastere sau baieti care au avut fimoza si prin rezolvarea ei chirurgicala, cand erau bebelusi, au ramas fara preput si deci si fara atza. Judecati si voi: oare se poate spune despre acesti copii mici ca nu sunt virgini?

Sunt fete care ani de zile au contacte sexuale anale si orale, unele avand in timp mai multi parteneri, dar evitand contactele vaginale. Ele pretind ca sunt virgine pentru ca au himenul intact. Voi ce ziceti? Oare chiar sunt virgine? Se poate pune despre ele ca sunt neatinse, neprihanite, caste, inocente, necunoscatoare, netrecute prin experienta sexuala?

Comentarii:

1 2 3 4 5 ... »

Nu stiam chiar tot.
Postat la 2 iunie 2012, 18:04
:-q astea sunt lucruri pe care le stiam de la 9 ani
Postat la 31 iulie 2012, 20:12
da nu stiam nica de asta cu himenul si atezu
Postat la 7 august 2012, 21:35
Astea sunt lucriri care le aflam la 8 - 9 ani nu akum la 16 , dar totusi ce drq ii un site de copiii . Numa invatati copii sa se " arda " de la 11 ani :))) =))) :)) :)) (~~) =))
Postat la 11 mai 2013, 19:37
in mare stiam dinainte.intr-un timp mi-a venit si mie idioaata de a face sex DOAR anal cu prietenul meu, dar acum parca nu mai sunt sigura...de ce vreau.e bine? vreau un sfat.....
Postat la 12 mai 2013, 18:06
;))
Postat la 18 mai 2014, 21:56
E bine ....dar eu stiam toate astea ...doar ca de atza la baieti nustiam!!:D
Postat la 17 iunie 2014, 10:56
eu am avut contakt sexual fara prezervativ in repetate randuri si nu mi s0a rupt atza! este asta o problema?
Postat la 18 septembrie 2014, 22:41
Eu cred ca o fata daca nu are himenul rupt ,,tot virgina se considera,,aici este virginitatea unei fete,,cat despre bÄÉieti noi ne masturbam la greu pina sa ajungem sa penetram cu adevÄÉrat un vagin,,
Postat la 30 septembrie 2014, 11:24
O fata,,mai greu se lasa convinsa sa iti faca un oral,,,decit sa aibÄÉ un contact sexual normal,,,prefera bÄÉietii Putin mai experimentati care sa aibÄÉ rÄÉbdare sa o dezvirgineze plÄÉcut ,,sa nu o doarÄÉ,,sa nu fie brutal,,sa nu se grÄÉbeascÄÉ,,sa o excite k lumea,,,si pe urma vine si plÄÉcerea culmea extazului...
Postat la 30 septembrie 2014, 11:29

1 2 3 4 5 ... »

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK