Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In urma exploziilor solare sunt expulzate in spatiu particule puternic incarcate energetic. Cand acestea intersecteaza orbita Pamantului si interactioneaza cu gazele atmosferice se formeaza aurorele Boreale sau Australe.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La service: "Ne pare rau, nu v-am putut repara franele, dar v-am dat claxonul mai tare...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Vineri incep tezele cu subiect unic

28 Noiembrie 2007
La sfarsitul saptamanii, pe data de 30.11.2007, elevii de clasa a VII-a si a VIII-a vor incepe sustinerea tezelor cu subiect unic. Vineri aproape 25.000 de elevi vor sustine teza la limba si literatura materna. Saptamana care urmeaza, 433.000 de elevii vor sustine tezele cu subiect unic la limba si literatura romana, matematica si geografie sau istorie (doar pentru elevii de clasa a VIII-a).

Subiectele pe care elevii le vor primi in ziua examenului sunt asemanatoare cu cele pe care elevii le-au efectuat in clasa. Pentru aceasta sesiune de teze nationale vor fi realizate 10 variante de subiecte. Din momentul primirii subiectelor elvii vor avea la dispozitie doua ore pentru rezolvarea lor. Elevii nu vor avea voie sa intre in sala de examen cu manuale sau alte surse de informare si vor fi supravegheati in clase de catre doi profesori, de alte specializare decat cea la care sustin teza.

Cristian Mirescu, director Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar a declarat ca in dimineata probei se va extrage una dintre cele 10 variante propuse si va fi transmisa in format electronic catre scoli.

Tezele cu subiect unic sustinute anul aceste de elevii de clasa a VII-a si a VIII-a, inlocuiesc testele nationale de anul trecut. Ideea acestei schimbari apartine fostului ministru al Educatiei, Mihail Hardau. Admiterea elevilor la liceu se face pe baza notelor obtinute la tezele cu subiect unic, precum si a mediei generale a claselor V-VIII. Ministrul Cristian Adomnitei a spus ca, daca proiectul legii invatamantului va fi aprobat in forma actuala, tezele cu subiect unic vor fi generalizate la clasele a VII-a, a VIII-a si a IX-a, structura invatamantului obligatoriu urmand sa cuprinda clasa zero, clasa a IX-a inclusiv.

Elevii vor sustine teze la limba si literatura materna, limba si literatura romana, matematica si, alternativ, la geografie, istorie si limba straina. In baza rezultatelor obtinute la tezele sustinute, elevilor li se va elibera un certificat de absolvire a invatamantului obligatoriu de 10 clase. Admiterea la liceu se va face intr-o prima faza in baza notei obtinute la examenul de admitere, organizat de licee, precum si a mediilor notelor obtinute la teze. Adoua etapa a admiterii in liceu va consta in repartizarea computerizata a elevilor care nu au intrat la liceu in prima faza.

Calendarul tezelor cu subiect unic:

Semestrul I
- 30 noiembrie 2007 - limba si literatura materna
- 5 decembrie 2007 - matematica
- 11 decembrie 2007 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 14 decembrie 2007 - limba si literatura romana
- 11 ianuarie 2008 - contestatii

Semestrul al II-lea
- 6 mai 2008 - limba si literatura materna
- 9 mai 2008 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 13 mai 2008 - limba si literatura romana
- 16 mai 2008 - matematica
- 29 mai 2008 - contestatii

Clik aici pentru modele de subiecte

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri