Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

-Ce se aude cand o rosie trece strada?
-Pleosc!Pleosc!

› vrei mai mult

Cultura generala

Computerul a fost construit in 1943, la 100 de ani dupa ce Charles Babbage a gandit primul sistem programabil. El a renuntat din lipsa de fonduri. In 1998 la muzeul de stiinta din Londra a fost construit o replica dupa proiectele lui Babbage. Sistemul a functionat exact asa cum era planuit!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta numarul cu numarul 88 la limba si literatura romana

04 Februarie 2008
Astazi peste 45.000 de elevi incep sesiunea speciala de teste nationale. Candidatii sunt repartizati in 175 de centre de examen, iar lucrarile vor fi evaluate in 56 de centre speciale. Comisia nationala de examen va organiza, la sediul Ministerului Educatiei, in toate cele patru zile de probe (4-7 februarie), incepand cu ora 8.50, sedinta publica de extragere a variantei de subiect din cadrul celor 100 posibile. La ora 9.00, numarul variantei extrase va fi comunicat centrelor de testare.

Accesul candidatilor in centrele de examen se face intre orele 7.30 - 8.30, pe baza actului de identitate. Din momentul extragerii variantei nici un elev nu mai poate intra in sali. Dupa distribuirea subiectelor, candidatii au la dispozitie doua ore pentru efectuarea acestora. Nici un elev nu poate parasi sala, decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia, dar nu mai devreme dupa o ora de la distribuirea subiectelor in sali. Daca un candidat se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, va fi insotit de catre unul dintre cadrele didactice care supravegheaza, pana la inapoierea in sala de testare.
Candidatii surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii testelor nationale sau comitand alte fraude menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt eliminati. Tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.

Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectandu-se cu strictete baremele de evaluare si de notare transmise de Comisia nationala. Nota minima de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat daca obtine cel putin nota 5 la fiecare test. In caz contrar este declarat respins. Media generala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la cele 3 teste nationale (respectiv 4, pentru candidatii care sustin si test scris la limba si literatura materna).

Calendarul sesiunii speciale a Testelor Nationale este urmatorul:
4 februarie - limba si literatura romana (test scris),
5 februarie - limba si literatura materna (test scris),
6 februarie - matematica,
7 februarie - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei (test scris).
9 februarie - prima afisare a rezultatelor (pana la ora 16.00) si depunerea contestatiilor (orele 16.00 - 20.00). Rezolvarea acestora este prevazuta pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afisate luni, 11 februarie.

Vezi aici varianta extrasa

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate