Cultura generala

Echipa nationala de rugby a Romaniei, supranumita Stejarii, a jucat primul sau meci international in 1919. Jocul de rugby a fost introdus in Romania in 1913.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta numarul 3 la teza unica la istorie si geografie

11 Decembrie 2007
Astazi peste 214.000 de elevi de clasa a VIII-a sustin teza cu subiect unic la istorie sau geografie. La ora 8.30 a fost extrasa varianta subiectului, fiind cea cu numarul 3. Extragerea subiectului a fost facuta in prezenta Comisiei Nationale de organizare. Dupa extragere, subiectul a fost distribuit catre toate unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Pentru semestrul I, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din luna februarie sau in cea din lunile mai - iunie.

Elevii vor incepe rezolvarea subiectelor la ora 12.00 si au la dispozitie doua ore. Elevii vor fi supravegheati de doi profesori de alta specialitate decat cea la care sustin teza. Tezele vor fi corectate in centre special desemnate si vor fi evaluate de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant din care provin tezele. Evaluarea va dura maxim trei zile pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate si raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea Âși de neinterventia pe textul lucrarii scrise. Dupa perioada de analiza a tezelor - cinci zile din momentul afisarii rezultatelor - se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Termenul limita pana la care acestea pot fi depuse este 11 ianuarie 2008

Calendarul tezelor cu subiect unic:
Semestrul I
- 30 noiembrie 2007 - limba si literatura materna
- 5 decembrie 2007 - matematica
- 11 decembrie 2007 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 14 decembrie 2007 - limba si literatura romana
- 11 ianuarie 2008 - contestatii

Semestrul al II-lea
- 6 mai 2008 - limba si literatura materna
- 9 mai 2008 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 13 mai 2008 - limba si literatura romana
- 16 mai 2008 - matematica
- 29 mai 2008 - contestatii

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate