Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

China are mai multi cunoscatori de limba engleza decat U.S.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua prietene discuta:
-Cum se numeste un barbat dragut, sensibil si amabil?
-Un zvon!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta de subiect cu numarul 7 pentru proba de limba si literatura romana - sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic

20 Februarie 2008
In aceasta dimineata, la ora 8.45, in prezenta Comisiei Nationale de organizare, a fost extrasa varianta cu numarul 7 pentru proba de limba si literatura romana prevazuta in cadrul perioadei speciale pentru sustinerea tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a. Sunt asteptati sa participe cei peste 14.000 de elevi amanati in semestrul I. In intervalul orar imediat urmator, cele 668 de centre de comunicare din tara vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba este programata sa inceapa la ora 12.00, iar durata sustinerii este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.

Subiectele au un grad de dificultate mediu si sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara. Dupa finalizarea tezei de astazi, in calendarul perioadei speciale a mai ramas o singura proba. Aceasta va avea loc in data de 22 februarie si va fi sustinuta la alegere intre istorie si geografie doar de elevii clasei a VIII-a. Daca si dupa aceasta sesiune alocata semestrului I vor exista elevi absenti, acestia mai au o sansa in sesiunea speciala din lunile mai - iunie.

Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. . Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile.Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor - 5 zile din momentul afisarii rezultatelor - se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Termenul limita pentru depunerea contestatiilor este data de 29 februarie. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri