Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Feniletilamina produce o usoara stare de visare si este produsa de catre creier in momentul care doi oameni sunt indragostiti. Interesant de remarcat este faptul ca aceeasi substanta se regaseste si in ciocolata.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se duce directorul de la Coca-Cola la Papa de la Vatican si ii zice: Papa daca schimbi versul "Painea noastra cea de toate zilele" in "Cola noastra cea de toate zilele" iti dau 1 milion de dolari.
Papa ii zice ca e nesimtit si ii zice sa plece.
Nu se lasa si vine si a 2-a zi.
-Papa, daca schimbi versul iti dau 10 milioane de dolari
Papa iar ii zice ca e nerespectuos.
Nu se lasa si vine si a 3-a zi:
-Papa daca schimbi versul donez bisericii 100 miliarde de dolari...
La care Papa se gandeste, ridica receptorul si-si intreaba secretarul:
-Draga, cand expira contractul cu fabrica de paine?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta cu numarul 2 la teza unica la limba romana

03 Decembrie 2008
Elevii din clasele a VII-a si a VIII-a au de rezolvat, miercuri, la teza unica la Limba si literatura romana varianta cu numarul 2.

Aceasta a fost extrasa la sediul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, in prezenta Comisiei Nationale de organizare.

Aproximativ 431.000 de elevi sunt asteptati sa participe in toata tara la teza cu subiect unic la Limba si literatura romana.

Pentru sesiunea curenta a tezelor cu subiect unic s-au organizat 1.064 centre de comunicare, care vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte pentru tezele unice.

Durata fiecarei teze cu subiect unic este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev (ora 12.00).

Conform metodologiei in vigoare, elevii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase, si nu pe unitate scolara, potrivit unei liste nominale afisate in prealabil.

Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (ce va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Urmatoarea teza, cea la matematica, din sesiunea curenta, va avea loc in 11 decembrie. Ea va fi urmata in 16 decembrie de teza unica la istorie sau geografie, la alegere, care va fi sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a.

Sursa: Ziare.com

Vezi subiectele si baremele date aici

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri