Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

* Un alt iepuras intra intr-un supermarket si cerand un cui, intreaba: Cat
ma costa un cui? Vanzatorul raspunde: " Ei, domnule, mai nimic, un cui
se poate pierde la transport." Timp de o saptamana, seara de seara,
iepurasul nostru cumpara de la acelasi magazin, un cui. Iritat,
vanzatorul se hotaraste sa-i dea din partea firmei, drept cadou, un
kilogram de cuie. La aceasta oferta, iepurasul raspunde: " A, nu, n-am
nevoie de un kilogram de cuie. Stiti, eu, ies seara la plimbare si n-am
cui sa dau telefon".

› vrei mai mult

Cultura generala

Un strut poate omori cu usurinta un om sau un cal. Cunoscuti ca luptatori de temut (uneori chiar si cei domesticiti), loviturile in fata cu puternicele picioare si talpile tari pot fi letale.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Varianta 4 la proba de limba si literatura materna

15 Februarie 2008
Conform calendarului de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, vineri, 15 februarie 2008, elevii de clasa a VII-a si a VIII-a, amanati in primul semestru, vor sustine proba de limba si literatura materna la care sunt asteptati sa participe peste 600 de elevi din 18 judete. Acestia vor sustine, in functie de optiunea fiecaruia, teze la limbile maghiara, germana, ucraineana, sarba si slovaca.

Extragerea variantei de subiect din cele 10 elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) este programata la ora 8.45, la sediul acestei institutii, in prezenta Comisiei Nationale de organizare. in intervalul orar imediat urmator, cele aproximativ 200 centre de comunicare din tara vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect.

Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba este programata sa inceapa la ora 12.00, iar durata sustinerii este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.

Calendarul perioadei speciale a tezelor pentru clasele a VII-a si a VIII-a mai contine urmatoarele probe: 20 februarie - limba si literatura romana (ambele clase) si 22 februarie - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a). Depunerea contestatiilor va avea loc in data de 29 februarie. Daca, dupa a doua perioada de teze pentru semestrul I vor exista elevi care vor absenta, acestia mai pot sustine probele in sesiunea speciala din lunile mai - iunie.

Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile. Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.

Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza tezele si rezultatele obtinute, impreuna cu elevii, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor - 5 zile din momentul afisarii rezultatelor - se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise.

Pentru elevii claselor a VIII-a, media generala obtinuta la tezele cu subiect unic constituie unul dintre criteriile pentru admiterea computerizata in licee si in invatamantul profesional de stat, organizat in scoli de arte si meserii. Media generala la tezele cu subiect unic se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la tezele cu subiect unic sustinute doar in clasa a VIII-a.

Inscrierea in licee sau in scoli de arte si meserii de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, in care media generala obtinuta la tezele cu subiect unic (respectiv la examenul de capacitate, pentru absolventii de pana in anul 2003 inclusiv, ori la testele nationale, pentru absolventii din promotiile 2004-2007) are o pondere de 50%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII de 50%.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate