Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Potrivit Rezervei Federale a Statelor Unite, o bancnota de un dolar iese din circulatie, in medie, la fiecare 5.8 ani. Acest interval de timp este mai mic decat in cazul bancnotelor de 20 de dolari (7.9 ani), 50 de dolari (8.5 ani) si 100 de dolari (15 ani), dar mai mare decat in cazul bancnotelor de 5 dolari (5.5 ani) si 10 dolari (4.5 ani).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi scotieni calatoreau cu avionul. La un moment dat, un zgomot cumplit, motoarele se opresc si se aude capitanul in difuzoare:
- Stimati calatori, avem o problema grava cu avionul, sper ca voi gasi un loc de aterizare fortata, in orice caz va rog sa nu intrati in panica.... etc etc... La care unul din scotieni izbucneste in plins. Celalalt se uita mirat la el si-i replica:
- De ce plingi? Doar nu e avionul tau!!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Unele subiecte de la Examenele Nationale sunt gresite

31 Ianuarie 2007
Au aparut primele erori la testele pentru examenele nationale. "In momentul in care ne-am apucat de rezolvat problemele de matematica pentru bacalaureat, ne-am dat seama ca ceva nu este in regula. Continutul problemelor era gresit deoarece nu duceau la o rezolvare corecta", ne-a spus Ioana Barbu, presedinta Consiliului Municipal al elevilor. Faptul in sine
i-a surprins pe elevi, intrucat ei se asteptau ca profesorii care au elaborat subiectele la stiintele exacte sa aiba deja si rezolvarea lor. Ea a adaugat ca, impreuna cu ceilalti colegi, vor depune la Ministerul Educatiei un memoriu cu toate subiectele gresite.

Subiectele, "dezechilibrate" ca nivel de dificultate

Se pare ca nu numai subiectele la matematica sau stiintele exacte contin erori, ci si cele de geografie sau limba romana. "Erorile nu sunt fundamentale. Ele pot fi corectate la timp, tehnic vorbind, daca Ministerul Educatiei este bine organizat, iar profesorii care au lucrat la elaborarea lor sunt eficienti", ne-a declarat Florin Diaconescu, profesor de matematica, presedintele Asociatiei "Scoala Democratiei".
In caz contrar, a spus Diaconescu, este foarte posibil ca varianta de subiect care va fi extrasa in ziua examenelor sa fie gresita si sa produca haos in sistem, asa cum s-a mai intamplat si in anii trecuti.

O alta problema ar fi faptul ca variantele de subiecte sunt dezechilibrate ca nivel de dificultate. "Unele subiecte de romana sunt foarte grele, altele sunt foarte usoare. Ar fi trebuit sa fie de nivel mediu, asa cum s-a anuntat la inceput si cum este si normal", a explicat profesorul Diaconescu.
In opinia sa, depistarea erorilor in elaborarea subiectelor ar trebui sa-i determine atat pe elevi, cat si pe profesori sa renunte la metoda de a parcurge cat mai multe subiecte. "Oricum nu le poti rezolva pe toate. E o abordare gresita aceasta. Solutia este aprofundarea si consolidarea materiei si nu memorarea variantelor de subiecte", a spus Diaconescu.

Ministerul Educatiei admite posibilitatea existentei erorilor

Dumitru Matei, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, spune ca e posibil sa apara si greseli printre testele postate pe site-ul Ministerului Educatiei. "La un volum asa de mare pot sa fie si greseli. De aceea, am lasat o luna de zile ca profesorii sa poata sa intervina", s-a justificat Matei.
El a adaugat ca la minister nu au fost primite pana acum sesizari in acest sens.

Sursa: Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri