Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pana in anul 1995, 878 de comete au fost catalogate si orbitele lor au fost calculate. 184 dintre acestea sunt comete periodice (avand perioada orbitala mai mica de 200 de ani); celelalte sunt indubitabil periodice, dar orbita lor nu a fost determinata inca cu acuratete.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Melcul si giza
Un melc se urca intr-un cires. El se intilni cu o giza, iar ea ii zise:
--- De ce te urci in copac? Ca ciresele nu sau copt, zise giza.
--- Pina voi ajunge eu acolo, ele vor fi deja coapte... raspunse melcul.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Un pic mai bine la istorie

15 Martie 2006
70 la suta promovabilitate la testele nationale

Greu cu geografia, mai simplu cu istoria. Aceasta este concluzia centralizarilor facute la nivelul Capitalei, dupa simularile pentru testele nationale la cele doua materii.
Desi au fost mai putini cei care au ales aceasta materie pentru evaluarea de sfarsit de gimnaziu, numarul celor care ar promova proba la istorie e mai mare decat al celor care ar lua nota de trecere la geografie.

Din cei aproape 5.500 de elevi care au sustinut simularea la istorie, 74 la suta au reusit sa ia note peste 5. La geografie, numarul de inscrisi a fost dublu, dar numai 6.000 de elevi au reusit sa ia o nota de trecere. Procentul de promovabilitate este de 70 la suta.

Fata de notele primite la simularile de la limba romana si matematica, aceste procente sunt ceva mai incurajatoare. La primele doua probe, mai putin de jumatate dintre cei examinati au reusit sa ia note peste 5.

Nici una dintre notele primite la simulare nu va fi trecuta in catalog. Rolul lor este de a indica nivelul de pregatire al elevilor, in conditiile in care pana la testele nationale nu mai sunt decat trei luni.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri