Cultura generala

Bananele sunt excelente drept gustare de dupa antrenamente, deoarece iti dau o crestere rapida a nivelului de energiei chiar daca sunt in stare de putrefactie.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Tezele unice - Profesorii, sanctionati penal daca permit elevilor sa copieze

02 Septembrie 2008
Incepand din anul scolar 2008-2009, profesorii care vor corecta tezele unice vor fi sanctionati penal daca evalueaza neglijent lucrarile sau daca ii lasa pe elevi sa copieze.

Potrivit noii metodologii, publicate, luni, pe site-ul Ministerului Educatiei, in afara sanctiunilor penale, ei vor risca si excluderea din invatamant, informeaza Newsin.

Totodata, inainte de examen, profesorii vor trebui sa dea o declaratie prin care se angajeaza sa respecte metodologia de evaluare si corectare, luand la cunostinta, totodata, de sanctiunile pe care le risca daca nu respecta legea.

Tezele vor fi corectate, potrivit noii metodologii, de doi profesori: unul de la clasa si unul din afara scolii unde invata elevul. In plus, profesorii corectori vor avea voie sa sublinieze greselile cu rosu, pentru a putea tine mai usor evidenta acestora si, in final, pentru a nota in conformitate cu gravitatea lor.

Lucrarile cu note cuprinse intre 4.50 si 4.99, precum si cele notate cu 9.50, vor primi nota finala de la comisia de contestatii, iar toate notele vor fi trecute cu zecimale intr-un catalog special, pentru se tine se cont de ele la admiterea in liceu.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate