Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi trebuie sa ai grija la capriciile tale. Altfel vei avea de suferit pe plan sentimental, dar si financiar.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

La Radio Erevan se intreaba:
- Trebuie ca un comunist convins sa fie si un om bun?
- In principiu da. Dar ati mai intilnit pina acum un comunist convins?

› vrei mai mult

Cultura generala

Un om poate trai fara hrana pana la 40 de zile, fara apa 6-7 zile, iar fara oxigen 5-6 minute.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Tezele cu subiect unic inlocuite de evaluarea nationala

13 Octombrie 2009
Evaluarea din clasa a VIII-a dupa modelul testelor internationale va avea loc intre 4 si 12 mai 2010 a anuntat ministrul interimar al Educatie, premierul Emil Boc. Simularea acestor teste va avea loc in perioada februarie-martie.

Acest tip de evaluare va inlocui tezele nationale cu subiect unic. Aceasta masura a fost urmata si de schimbarea metodologiei organizarii examenului de bacalaureat.

"Acum se schimba evaluarea pe formarea de competente internationale. Nu am intervenit asupra acestei decizii privind evaluarea dupa model international pentru ca nu era firesc", a precizat premierul Emil Boc.

Emil Boc a declarat ca sunt puse probe de evaluare care urmaresc un rezultat ce nu a avut in vedere o programa care sa fie in concordanta cu acest tip de evaluare.

Pe 4 mai va avea loc proba scrisa la Limba si literatura romana, pe 6 mai - la Limba si literatura materna, iar pe 12 mai - la matematica. Nota finala va fi calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor acordate de profesorii evaluatori. Aceasta va fi luata in calcul pentru media generala la admiterea la liceu.

Media generala obtinuta la tezele cu subiect unic din clasa a VII-a are o pondere de 25%, media generala la evaluarea nationala din clasa a VIII-a are o pondere de 25%, iar media generala de absolvire a claselor V-VIII are o pondere de 50%.

Repartizarea se va face computerizat in doua etape. Prima etapa va avea loc pe 2 iulie iar cea de-a doua pe 12 iulie 2010. Elevii care raman nerepartizati dupa cele doua etape vor putea participa la cea de-a treia repartizare care va avea loc intre 1 si 10 septembrie.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate