Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primele pluguri dateaza din secolul al III-lea i.e.n. si erau manuite de femei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum bagi 30 de somalezi intr-o cabina telefonica? Arunci o bucata de piine. Dar cum ii scoti de acolo? Nu mai poti, s-au ingrasat.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Tezele cu subiect unic au fost aprobate de Ministrul Educatiei

13 Februarie 2007
Prinicipala modificare adusa metodologiei tezelor cu subiect unic este ca fiecare lucrare va fi corectata de cate doi profesori din afara scolii si nu de unul, cum era prevazut initial.

De asemenea, in cazul in care intre evaluarile profesorilor corectori apare o diferenta mai mare de un punct, lucrarea in cauza va fi reevaluata de un al treilea corector. Tezele cu subiect unic vor avea acelasi statut ca tezele date pana acum de elevi, deci notele nu vor putea fi contestate.

Tezele cu subiect unic vor fi introduse din al doilea semestru al anului scolar 2006-2007, la clasa a VII-a. Notele obtinute la tezele cu subiect unic vor avea o pondere de 25 la suta din media semestriala, durata tezei va fi de 50 de minute, iar evaluarea va fi facuta de profesori evaluatori, altii decat cei ai scolii in care s-a dat teza.

Subiectele pentru teze vor fi elaborate la nivel national de institutia specializata, anume Serviciul National de Evaluare si Examinare.

Disciplinele la care se sustin teze sunt limba si literatura romana, matematica, limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna. Toate probele sunt scrise, din materia clasei a VII-a, semestrul al II-lea.

De asemenea, subiectele vor fi postate pe pagina electronica a Ministerului Educatiei cu cel mult zece zile inainte de data la care au fost planificate tezele cu subiect unic.

Elevii pot fi reprogramati sa sustina fiecare teza la care au absentat, numai o singura data, iar in timpul tezei vor fi supravegheati de catre doi profesori asistenti, pentru fiecare sala in care se sustine teza. Cadrele didactice trebuie sa fie foarte atente si sa nu incalce nicio regula stipulata in metodologie, altfel risca sanctiuni sau chiar dosar penal.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri