Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cei 12 discipoli ai lui Iisus nu aveau voie sa poarte cu ei mancare, bani sau haine de schimb.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-iti merge bine ceasul cel nou?
-minunat!inchipuie-ti ca face o ora in 40 de minute.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Testele nationale vor fi inlocuite cu teze unice

15 Ianuarie 2007
Tezele unice nu vor conta la admiterea la liceu pentru elevii care sunt acum in clasa a saptea sau a opta. In schimb, actualii elevi de clasa a sasea ar putea scapa de testele nationale, urmand sa fie admisi in clasa a IX-a pe baza notelor obtinute la tezele unice.

Media generala obtinuta la finalul gimnaziului reprezinta 50% din nota de admiterea la liceu, asa ca elevii se straduiesc sa invete cat mai bine la toate materiile.

"Acum copiii sunt intr-o permanenta cursa sa ia 9 si 10 la toate materiile ceea ce este absurd. Nu toti copiii sunt de 9 si 10", a declarat Mihail Hardau, ministrul Educatiei.

Situatia s-ar putea schimba in cazul elevilor de clasa a sasea care, peste doi ani, ar putea da patru teze cu subiecte unice, in loc de doua cate au in prezent. Notele de la tezele unice, care vor inlocui testele nationale, vor fi cele pe baza carora elevii vor intra la liceu.

"Cei care sunt in a 6-a ar putea sa dea teze, dar sa vedem daca se aplica acest proiect la celelalte clase unde experimentam acum", a mai spus ministrul.

Programul pilot se aplica de anul acesta elevilor de clasa a saptea, care vor sustine teze cu subiecte unice in semestrul doi. Ei vor da insa anul viitor, cand vor fi in clasa a opta, teste nationale ca sa intre la liceu.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri