Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fiecare tona de hartie reciclata poate salva aproximativ 31.780 de litri de apa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un mos s-a dus la primarie sa se casatoreasca . Si il intreba acolo cati ani are. El zise: 70 de ani. Si vreti sa va insurati ??!! Ppai da ce-i ? Nu, nu, nimic. Peste o saptamana e bine? Nu, nu, nu pot ca se insoara tata. Ttatal dumneavoastra se insoara?!? N-ar vrea, dar il obliga parintii.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Test national la matematica

23 Iunie 2005
Absolventii claselor a VIII-a au sustinut ieri penultima proba a testelor nationale pentru admiterea in clasa a lX-a a anului scolar 2005/2006, si anume la matematica. Din cele trei variante posibile, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar Paloma Petrescu a extras biletul cu numarul 3. In Bucuresti din cei 19.220 elevi inscrisi in vederea sustinerii testelor nationale, s-au prezentat la proba de matematica 18.981 (98,75%). In 12 din cele 71 de centre de testare organizate in Capitala, prezenta candidatilor a fost de 100%. Potrivit informatiilor furnizate de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, pana la ora 13.00, nu fusesera semnalate Comisiei Municipale cazuri de frauda.

La Beclean unui elev i s-a facut rau, motiv pentru care profesorii au chemat Salvarea care l-a transportat de urgenta la spital. Medicii l-au diagnosticat pe tanarul de 15 ani cu epilepsie. Din cei 3793 de elevi inscrisi la aceasta proba, in judetul Bistrita-Nasaud, s-au prezentat la examen 3633, inregistrandu-se 147 de absenti, cu 24 mai multi comparativ cu proba de Limba si literatura romana. In judetul Cluj, s-au inregistrat ieri 90 de absente in randul elevilor care au dat examenul de matematica. In total, pentru aceasta proba au fost inscrisi 6915 de elevi de clasa a VIII-a. In Hunedoara, au lipsit de la examenul de matematica peste 100 de elevi. Pentru aceasta proba s-au incris 5621 de elevi, ieri prezentandu-se 5512, deci 109 nu au sustinut acest examen. Un elev de la Scoala nr.3 din Radauti a fost eliminat de la examen pentru frauda, dupa ce a fost prins copiind la proba de Matematica, fiind al doilea caz de acest gen depistat la aceeasi scoala, dupa ce, luni, un elev a fost prins copiind la Limba romana. In judetul Suceava, la proba de Matematica s-au prezentat 8712 absolventi de clasa a opta, din care 119 din seriile anterioare.

Astazi va avea loc ultima proba a testelor nationale, proba scrisa la alegere - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei. Din totalul elevilor inscrisi, aproximativ 60% au optat pentru sustinerea probei la alegere la geografie (11.584), iar 40% pentru istorie (7.636). Primele doua probe au fost limba si literatura romana si, unde a fost cazul, la limba si literatura materna. Rezultatele obtinute la testele nationale vor fi afisate duminica, pana la ora 16.00. Candidatii nemultumiti de note pot sa depuna contestatii in aceeasi zi, in intervalul orar 16.00-20.00.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri