Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Chinezii foloseau par de cal pentru a confectiona periute de dinti inca din anul 1498.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Unui vanator i-a murit cainele de vanatoare .
Se duce a2a zi sisi cumpara altul.Se duce cu el la vannatore trage cu pusca dupa rate si se sperie cainele si fuge.A 2-a zi se duce si-si cumpara alt caine se duce la vanatoare trage cu psca dupa rate poc poc se sperie cainele si fuge.Povestindui unui prieten patzania lui un lautar aude si-i spune:-da-mi cainele tau ca-n 2 saptamani il fac nuai bun de vanatoare.Bine omule .zis si facut.
Se duce lautarul cu,cainele la petreceri la nunti ca sa se obisnuiasca cu zgomotele .TRec 2 saptaman si ii inapoiaza cainnele.Se duce omul la vanatoare cu ,cainel si trage cu pusca dupa rate ,iar cainele incepe iauzi una ,iauzi 2 ,iauzi 49.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Subiectele pentru bacalaureat nu vor mai fi publice

28 Iulie 2008
Cu o luna mai devreme decat prevede legea, Ministerul Educatiei a realizat noile proiecte de metodologie prinvind desfasurarea bacalaureatului si a tezelor cu subiect unic de anul viitor. „Performanta” se explica foarte usor: noile metodologii sunt aproape identice cu cele de anul acesta. In afara catorva modificari cu adevarat esentiale, restul schimbarilor sunt aproape rizibile. Astfel, elevii care vor sustine bacalaureatul in 2009 trebuie sa stie ca nu vor mai avea subiectele postate pe internet, ci ca acestea vor fi secrete. Elevii pot sta linistiti, in cazul in care vor scrie ceva perle la limba romana, deoarece Ministerul Educatiei propune ca profesorii corectori sa-si predea telefoanele mobile la intrarea in sala de corectare.

Totodata, profesorii nu vor mai putea spune presei de ce minunatii sunt in stare absolventii de liceu, acest lucru fiind interzis explicit, la articolul 24, alineatul 15 („Profesorul evaluator asigura confidentialitatea cu privire la continutul lucrarilor scrise care i-au fost repartizate spre evaluare”). Ministerul incearca sa protejeze balbele elevilor si la articolul 73, alineatul 7, care prevede ca, in afara de candidat, doar membrii comisiei judetene si ai celei nationale pot solicita sa vada lucrarile si doar in scopul reevaluarii acestora.

Pe langa aceste modificari, directorii din minister nu au fost in stare decat sa spuna ca ministerul va organiza bacalaureatul olimpicilor, ca din comisiile judetene vor face parte si inspectorii de educatie fizica si ca elevii vor putea utiliza instrumente de desen la matematica. Toate aceste noi prevederi nu au insa nici o legatura cu tot ceea ce s-a intamplat anul acesta la bacalaureat si nu impiedica in nici un fel repetarea situatiilor, anul viitor.

Tezele elevilor vor fi corectate cu pasta rosie

La metodologia tezelor cu subiect unic, capetele luminate din minister nu au fost in stare sa produca decat 3 propuneri majore si noi. Prima propunere serioasa se refera la faptul ca evaluarea tezelor se va face in 6 zile, nu in 3, cum s-a intamplat anul acesta, si ca rezolvarea contestatiilor se va face in 3 zile, nu in doua. A doua propunere ar fi realizarea, la nivelul fiecarei scoli, a unui catalog electronic in care sa fie trecute rezultatele elevilor. Ultima este infiintarea Comisiei Nationale pentru tezele cu subiect unic, al carui presedinte va fi, desigur, aceeasi Zvetlana Preoteasa, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, cea care, in timpul scandalului de la inceputul examenul de bacalaureat, isi omora timpul cu organizarea concursurilor de inspectori scolari generali.

Restul modificarilor si adaugirilor din metodologie sunt urmatoarele: cei care completeaza cataloagele electronice trebuie sa fie foarte atenti, elevii trebuie sa taie cu o linie orizontala greselile, scolile vor fi cele care vor stabili programul de studiu in zilele in care se vor organiza tezele si presedintii comisiilor de evaluare trebuie sa le atraga atentia profesorilor corectori sa respecte baremele de corectare. De departe, cea mai interesanta adaugire este aceea ca profesorii evaluatori vor corecta doar cu pasta de culoare rosie lucrarile. Noroc ca aceste proieecte de metodologii sunt supuse dezbaterii publice si vor mai putea suferi modificari, pana pe 25 august. Aceasta este data limita pana la care puteti trimite argumente, propuneri si sugestii la adresa de e-mail info@cnceip.ro sau, in scris, pe adresa Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (str. General Berthelot nr. 26, Bucuresti, sector 1, cod 010168).

Sursa: Gandul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri