Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceasi atitudine!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

-De ce in Scotia sunt numai fete?
-Pentru ca toata lumea poarta fuste.

› vrei mai mult

Cultura generala

Scheletul capului este alcatuit din 29 de oase.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Sesiunea speciala de tezele cu subiect unic- varianta cu numarul 5 la proba de matematica

12 Februarie 2008
Elevii de clasa a VII-a si a VIII-a sustin in perioada 12 - 22 februarie 2008 o sesiune speciala de teze cu subiect unic. La aceasta sesiune participa elevii care au lipsit la prima sesiune din semestrul intai. In aceasta dimineata, la ora 8.45, in prezenta Comisiei Nationale de organizare, a fost extrasa varianta cu numarul 5 pentru proba de matematica la clasa a VII-a si a VIII-a, prevazuta in cadrul sesiunii speciale pentru sustinerea tezelor cu subiect unic. La aceasta sesiune sunt asteptati peste 13.000 de elevi.

Dupa extragerea variantei de examen, aceasta va fi comunicata centrelor de examen. Proba este programata sa inceapa la ora 12.00, iar examenul dureaza doua oare din momentul in care elevii au primit varianta de examen. Subiectele au un grad mediu de dificultate, iar acestea au fost elaborate in cadrul Comisiei Nationale pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei si cu temele selectate din programa scolara.

Tezele vor fi evaluate in centre speciale. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant din care provin tezele. Evaluarea va dura maxim trei zile si se va face pe baza unui punctaj pe o scara de la 1 la 100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte din oficiu. Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute de acestia, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a lucrarilor (cinci zile din momentul afisarii rezultatelor) se pot depune contestatiile la comisia din unitatea de invatamant. In perioada de analiza a tezelor, profesorul care preda la clasa raspunde de integritatea lucrarilor.

Calendarul perioadei speciale a tezelor pentru clasele a VII-a si a VIII-a mai contine urmatoarele probe:
15 februarie - limba si literatura materna (ambele clase),
20 februarie - limba si literatura romana (ambele clase)
22 februarie - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a).

Depunerea contestatiilor va avea loc in data de 29 februarie. Daca, dupa a doua perioada de teze pentru semestrul I vor exista elevi care vor absenta, acestia mai pot sustine probele in sesiunea speciala din lunile mai - iunie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate