Cultura generala

Exista o meduza coama de leu (Cyanea capillata) de mari dimensiuni, probabil cea mai mare meduza de pe glob. Are un diametru de pana la 2 m, iar lungimea tentaculelor sale poate ajunge la 20 m. Tentaculele pot intepa, dar pana acum nu s-au cunoscut cazuri in care acestea sa aiba efect letal.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Sesiune speciala pentru Testele Nationale

09 Ianuarie 2008
Elevii de clasa a VIII-a, care nu au promovat Testele Nationale sau examenul de Capacitate, vor putea sustine in perioada 4-7 februarie aceste examene intr-o sesiune speciala. La aceasta sesiune pot participa si elevii din anul scolar 2006-2007. Inscrierile pentru aceasta sesiune speciala vor avea loc in perioada 21-25 ianuarie 2008, la secretariatele scolilor de provenienta.

Svetlana Preoteasa a declarat: "Estimam ca, in fiecare judet, va fi organizat cate un centru de examen. Am recomandat inspectoratelor scolare sa organizeze cazarea candidatilor, pe durata examenului, in internate cu cantine, intrucat vor fi candidati ce vin de la distante foarte mari". La ultima sesiune a testelor nationale au fost respinsi aproximativ 40.000 de elevi.

Calendarul acestei sesiuni speciale pentru Testele Nationale este urmatorul:
- 4 februarie: proba scrisa la limba si literatura romana
- 5 februarie: proba scrisa la limba si literatura materna
- 6 februarie: proba scrisa la matematica
- 7 februarie: proba scrisa la istoria romanilor sau la geografie Romaniei
- 9 februarie: prima afisare a rezultatelor, pana la ora 16.00, iar intre 16.00-20.00 depunerea contestatiilor
- 11 februarie: afisarea rezultatelor finale

Subiectele pentru aceasta sesiune vor fi extrase dintre subiectele propuse pentru sesiunea din anul 2007 a testelor nationala.

Vezi aici subiectele propuse

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate