Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In pustiurile din Peru creste un cactus care poate sa mearga. In loc de radacini el are niste excrescente acoperite cu tepi ascutiti. Cand bate un vant puternic, cactusul se deplaseaza pe distante mari, luandu-si umezeala si hrana nu din sol ci din aer.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi scotzieni se intalnesc la unul acasa. Gazda zice:
- Vrei o cafea?
- Da.
Gazda pune doua cani cu apa calda, ia o boaba de cafea si o leaga cu o atza, o baga in cani la fiecare si apoi o scoate. beau ei "cafeaua" apoi musafirul pleaca.
Dupa cateva zile primul ii intoarce vizita. face si acesta cafea. Pune apa in cani, plimba un bob de cafea pe deasupra, apoi il pune bine.
- Mai, da esti mai zgarcit ca mine!
- Nu, data trecuta ai facut asa o cafea tare ca n-am dormit toata noaptea!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Sesiune speciala a examenului de bacalaureat pentru componentii loturilor olimpice si absolventii de liceu care sustin examenul de admitere in universitatile din strainatate

08 Aprilie 2016
Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a aprobat prin ordinul 3.602/7.04.2016, calendarul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale care se pregatesc pentru competitiile internationale sportive sau pe discipline, precum si pentru absolventii de liceu care sustin admiterea în universitatile din strainatate în aceeasi perioada cu examenul national de bacalaureat.

 

Potrivit documentului, sesiunea speciala se va desfasura în perioada 14-27 mai, la Brasov. Comisia judeteana de bacalaureat a Inspectoratului Scolar Judetean Brasov va nominaliza unitatile de învatamânt care vor gazdui centrele de examen si de evaluare pentru aceasta sesiune speciala.

 

Înscrierea candidatilor va avea loc în zilele de 14 si 15 mai. Probele de evaluare a competentelor se vor desfasura astfel: 16-17 mai (Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna/limba materna), 18-19 mai (Evaluarea competentelor digitale), respectiv 20-21 mai (Evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala).

 

Probele scrise au urmatorul calendar: 23 mai (limba si literatura româna), 24 mai (proba obligatorie a profilului), 25 mai (proba la alegere a profilului si specializarii), 26 mai (limba si literatura materna).

 

Afisarea primelor rezultate, la sediul unitatilor de învatamânt care vor organiza aceasta sesiune speciala, este prevazuta pentru data de 26 mai (pâna la ora 18:00). Depunerea contestatiilor este programata în cursul aceleiasi zile, în intervalul orar 18:00 - 20:00. În data de 27 iunie vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale.

 

Precizam ca sesiunea speciala a examenului de bacalaureat (14-27 mai 2016) se adreseaza elevilor care îndeplinesc urmatoarele conditii: participa la loturile olimpice si la competitiile sportive si artistice internationale care se desfasoara în perioada sesiunii normale a examenului de bacalaureat sau sustin examenul de admitere la universitati din strainatate si trebuie sa faca dovada ca:

 

a) au fost acceptati, în etapa preliminara, la universitatile  din strainatate care le solicita pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului national de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016;

 

b) probele de admitere sunt programate în acelasi timp cu probele examenului de bacalaureat, sesiunea iunie -iulie 2016.

Elevii care sustin examenul de bacalaureat în sesiunea speciala îsi vor asuma întreaga raspundere pentru parcurgerea integrala a materiei din care vor fi elaborate subiectele de examen. De asemenea, conducerea unitatii scolare din care provine candidatul raspunde de încheierea situatiei scolare a acestuia în timp util.

 

Ordinul de ministru a fost transmis spre publicare în Monitorul Oficial si va intra în vigoare la data publicarii sale.

 

Sursa: edu.ro



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri