Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa sa mai citesti o carte, chiar daca nu are legatura cu scoala. Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Chiar daca vremea e frumoasa, nu strica sa mai citim din cand in cand.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Brazilia este cel mai mare producator de cafea. De aici vine aproximativ o treime din cafeaua consumata pe plan mondial. In plus, se poate lauda cu o mare diversitate de tipuri de cafea, datorita diferentei dintre soluri, clima si specii ale arborelui de cafea, dar si diferitelor tehnici de cultivare practicate in regiunile tarii. Brazilia a devenit cel mai mare producator de cafea din lume in 1840, pozitie pe care nu mai parasit-o pana azi (2021). Cafeaua a fost introdusa in Brazilia abia in 1727, de catre Francisco de Mello Palheta din Guineea Franceza, intr-un moment in care trestia de zahar era cel mai mare contributor la economia braziliana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Iubita mea , azi am fost la receptie si toata lumea mi-a admirat dantura. -Sper ca de data asta, iubitule , n-ai mai dat-o din mana in mana.!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Rezultatele testelor nationale s-au afisat in Bucuresti

10 Februarie 2008
Rezultatele la sesiunea speciala a testelor nationale s-au afisat la majoritatea centrelor de testare din Bucuresti, a declarat, sambata, inspectorul adjunct al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti, Cristiana Mateiciuc.

Inspectorul a afirmat ca din datele pe care le are pana in prezent, procentul de promovabilitate a fost de aproximativ 50%. Mateiciuc considera ca promovabilitatea este buna, avand in vedere ca "unii dintre cei care au sustinut sesiunea speciala au terminat gimnaziul cu multi ani in urma si au pierdut legatura cu scoala".

Potrivit inspectorului, la unele dintre cele 10 centre rezultatele s-au afisat inca de la ora 9 si jumatate."Fiecare candidat isi poate vedea rezultatul la centrul de testare unde a sustinut probele. Termenul de afisare este pana la ora 16.00", a spus Mateiciuc. Lucrarile au fost corectate in 6 centre de evaluare.

Contestatiile pot fi depuse tot sambata, intre orele 16.00 - 20.00, potrivit Ministerului Educatiei, iar rezolvarea acestora se va face in 10 februarie, rezultatele finale urmand a fi afisate luni, 11 februarie.

Evaluarea testelor s-a facut cu note de la 10 la 1, respectandu-se cu strictete baremul de evaluare si de notare transmis de Comisia nationala. Nota minima de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat daca obtine cel putin nota 5 la fiecare test. in caz contrar, este declarat respins. Media generala se calculeaza ca medie aritmetica, avand doua zecimale, intre notele obtinute la cele trei teste nationale (respectiv patru, pentru candidatii care sustin si test scris la limba si literatura materna).

Rompres

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri