Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Copiii sunt capabili sa clipeasca dupa varsta de 6 luni.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula plangand pe strada.
Un om il intreaba
-Dc plangi Bula?
-Ma batut tata.
-Si acum unde te duci?
-La Steaua ca aia nu bat pe nimeni.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Rezultate neasteptat de slabe la bacalaureatul de toamna

02 Septembrie 2008
Rezultatele la sesiunea a doua a bacalaureatului au fost foarte slabe, promovabilitatea ridicandu-se la doar 58 la suta, inainte de contestatii.

Rata de promovare este cu aproape 12 procente mai mica decat cea inregistrata anul trecut, informeaza Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).

Astfel, la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, s-au inscris 59.120 de absolventi de liceu si s-au prezentat 92,31 la suta dintre acestia, adica 54.578.

Potrivit bilantului final, 4.542 de candidati au lipsit, 22.879 au fost respinsi, iar 229 au fost eliminati din examen pentru tentative de frauda. Cei mai multi candidati care au incercat sa copieze au fost din Bucuresti (35 de candidati).

Potrivit datelor detinute de MEC inainte de rezolvarea contestatiilor, 1.263 de candidati au luat note intre 5 si 5,99, 13.145 au obtinut note intre 6 si 6,99, 14.040 intre 7 si 7,99, 4.045 intre 8 si 8,99, iar 240 intre 9 si 9,99. Niciun elev nu a obtinut note de 10 la probele scrise.

Cele mai mici rate de promovabilitate s-au inregistrat in judetul Braila, 32%, urmat de Galati, Prahova si Bistrita, cu aproximativ 40%. In Bucuresti, au luat examenul aproape 70% dintre cei care au dat examenul.

"E o premiera absoluta pentru scoala romaneasca ca a doua sesiune a bacalaureatului sa aiba astfel de procente pentru ca, de regula, aceasta sesiune era rezervata unei treceri precum gasca prin apa a candidatilor pentru examenul de bacalaureat", a declarat jurnalista Melania Mandas Vergu pentru Europa FM.

"Fara indoiala ca masurile luate de minister si tot tam-tamul care a fost in editia I a bacalaureatului, in prima etapa, iata ca au acum un efect. E limpede ca cei care au cazut in iunie nu aveau cum sa-si puna la punct materia intr-o luna, nici macar o luna, o luna si un pic. E un rezultat, dupa parerea mea, destul de imbucurator, in sensul ca ne arata ca putem sa ne revenim. Probabil profesorii au fost mult mai seriosi, mult mai severi", a concluzionat jurnalista.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri