Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Alexandru cel Mare a fost primul lider al carui chip a ajuns pe monedele grecesti.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om se plimba prin Central Park in New York. Deodata vede o fetita atacata de un pitbull. Alearga spre fetita si incepe sa se lupte cu cainele. Reuseste in cele din urma sa omoare cainele, salvand astfel viata fetitei. Un politist care privise scena vine la el si ii spune:
- Esti un erou, maine vei putea citi in toate ziarele: "Un brav newyork-ez a salvat viata unei fetite."
- Dar eu nu sunt newyork-ez!
- Oh, in acest caz va scrie in ziarele de maine dimineata: "Un brav american a salvat viata unei fetite."
- Dar nu sunt american. Sunt afghan!
A doua zi in ziare scria:
"Un extremist islamist a ucis un caine american.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Rezultate inregistrate la proba de evaluare a competentelor de comunicare orala in limba materna din cadrul examenului de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2016)

22 Iunie 2016
În perioada 15 - 17 iunie s-a desfășurat evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) din cadrul sesiunii iunie-iulie 2016 a examenului național de Bacalaureat. Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, din totalul candidaților evaluați (6.268), 5.341 (85,21%) au obținut certificatul de utilizator experimentat, 819  (13,07%) - certificatul de utilizator avansat, iar 108 (1,72%) au primit certificatul de utilizator mediu. Acestora li se adaugă 857 de candidați care au solicitat recunoașterea rezultatelor obținute în sesiuni anterioare.



Pentru susținerea probei B s-au înscris 6.354 de absolvenți. Au fost prezenți 6.268 de absolvenți, iar 86 au absentat. Nu s-au înregistrat eliminări din examen.



Următoarea probă (D), evaluarea competențelor digitale, a început pe 21 iunie și se încheie, vineri, 24 iunie. Probele orale se vor încheia cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C), programată între 27 iunie și 1 iulie.


Sursa: edu.ro

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri