Cultura generala

90% din activitatea vulcanica are loc in oceane.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Repetenti pentru ca au lipsit la proba de matematica

24 August 2007
Elevii care au lipsit la sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic sau care nu au reusit sa promoveze acest examen au ramas repetenti. Numarul acestora se ridica la 3.400 de elevi.

Din cei 3.600 de elevi de clasa a VII-a inscrisi in aceasta sesiune speciala, doar 11 % s-au prezentat la examen, mai exact 395, potrivit datelor Ministerului Educatiei. Din cei prezenti, doar 51% au reusit sa obtina o nota peste cinci, in conditiile in care in sapte judete nici un elev nu a reusit sa promoveze aceasta proba. In judetul Arad, din cei 129 de elevi inscrisi nu s-a prezentat nici unul.

In judete, precum Braila, Calarasi, Gorj si Vrancea procentul de promovabilitate a fost de 100%. Elevii care nu s-au prezentat la aceasta sesiune speciala sau elevii care nu au reusit sa obtina note peste cinci vor fi declarati repetenti, din cauza ca nu li se poate incheia media finala.

Sesiunea speciala a tezelor cu subiect unic a inceput pe data de 21 august, cu proba la matematica. Elevii apartinand minoritatilor nationale au sustinut joi cea de a doua proba, la limba si literatura materna. Elevii vor sustine ultima teza in data de 28 august, la limba si literatura romana.

La aceasta ultima sesiune speciala a tezelor unice s-au inscris 7.500 de elevi , examenul desfasurandu-se in 1.232 de centre, iar lucrarile vor fi corectate in 69 de centre.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate