Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Jack Mercer a fost vocea pentru Popeye Marinarul timp de 45 de ani. Popeye Marinarul este un cunoscut personaj de desene animate, indragit de copiii din toata lumea. El era ilustrat ca fiind un marinar musculos, mereu cu o pipa in gura, ce calatorea in intreaga lume trecand printr-o sumedenie de aventuri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea pescuitului: Sa pui scrum de tigara in ac si sa prinzi peste afumat.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Profesorii care nu si-au facut datoria la bacalaureat vor scapa basma curata

21 Iulie 2008
Profesorii care i-au lasat pe elevi sa copieze la bacalaureat sau care au incalcat metodologia de examen, vor iesi curati ca lacrima din "purgatoriul" inspectoratelor scolare. Singura pedeapsa primita va fi interzicerea participarii la viitoarele examene nationale pe o perioada de timp determinata.

Acest lucru se va intampla insa, doar daca inspectoratele au pornit o ancheta si nu au aruncat sarcina cercetarii in curtea scolilor de care apartin cei 98 de profesori dati afara din bacalaureat. Chiar daca reprezentantii de frunte ai Ministerului Educatiei se laudau, imediat dupa bacalaureat, ca: "in nici un caz MECT nu va aplana si nu va baga sub pres vreun caz!" (Zvetlana Preoteasa, secretar de stat), situatia in teritoriu e foarte departe de idealurile conducatorilor.

Nici macar inspectorii generali nu cunosc legea

Delasarea inspectoratelor in cercetarea profesorilor este pusa pe seama agendei foarte incarcate din aceasta saptamana, cand am incercat sa aflam ce s-a intamplat cu respectivele cazuri. Acelasi motiv il invoca inspectoratele scolare de ani buni, iar profesorii trisori sau cu rele intentii scapa de fiecare data nepedepsiti sau cu sanctiuni minore. Mai grav este ca nici macar sefii inspectoratelor din unele judete nu stiu ca institutiile pe care le conduc se ocupa de sanctionarea profesorilor, nu directorii scolilor de provenineta ai acestora.

Este cazul judetelor Botosani si Vaslui. Inspectorii scoleri generali de acolo ne-au declarat senini ca asteapta rezultatele anchetelor scolilor.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar din Bucuresti sunt singurii care au transformat institutia intr-o fortareata de nepatruns. Nici inspectorul general, nici cel care a fost presedinte al comisiei de examen nu au fost de gasit pentru a spune ce soarta vor avea profesorii in cauza. in Maramures, unde procurorii DNA ancheteaza un caz grav de fraudare a examenului, inspectoratul scolar nici macar nu a facut o ancheta proprie. "Probabil ca saptamana viitoare vom incepe o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat acolo", ne-a declarat inspectorul scolare general.

In Alba, Bistrita-Nasaud, Mehedinti si Salaj "anchetele sunt in desfasurare", iar acolo unde chiar s-au aplicat sanctiuni, profesorii nu au de ce sa se planga. in Galati, cei 8 profesori anchetati nu-si vor mai primi banii cuveniti pentru activitatea prestata in cadrul examenului, iar in Bihor 2 profesori nu vor mai putea participa la examen timp de doi ani si alti patru vor avea aceasta interdictie pe termen nelimitat. La asemenea "sanctiuni" incurajatoare, nici nu ne mai mira ca profesorii nu au nici o retinere in a fenta metodologia de examen.

Sursa: Gandul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri