Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru sanatatea dumneavoastra evitati excesul de sare, zahar si grasimi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Bula ce faci?
- Bine am deschis un magazin
- Cu ce?
- Cu ranga

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Procentul de promovabilitate a Testelor Nationale in Capitala este de 75,60 %

26 Iunie 2006
Procentul de promovabilitate in Bucuresti a Testelor Nationale pentru absolventii claselor a VIII-a este de 75,60 %, a declarat, duminica, Agentiei ROMPRES, directorul de imagine al Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.
Potrivit datelor centralizate la ISMB, pe sectoare situatia este urmatoarea: Sectorul 1 - 80,76%; Sectorul 2 - 77,19%; Sectorul 3 - 73,85%; Sectorul 4 - 78,02%; Sectorul 5 - 70,07%; Sectorul 6 - 73,04%.
Marian Banu a tinut sa evidentieze faptul ca, pana la acest moment, exista un copil care a obtinut nota 10,00 la toate disciplinele de concurs, respectiv Roxana Barsan Andone de la Scoala Generala nr. 79.
Afisarea rezultatelor a avut loc, duminica, pana la ora 16,00, la toate cele 57 centre de testare din Bucuresti.
Potrivit presedintelui Comisiei municipale de organizare a Testelor Nationale, inspectorul general adjunct Maria Mantaluta, fata de anul trecut, rezultatele celor 15.400 de copii din cele 180 de scoli cu clasele I - VIII din Capitala au fost net superioare atat in ceea ce priveste procentul de prezentare, de 99 %, cat si in ceea ce priveste calitatea lucrarilor, pana la aceasta ora neinregistrandu-se probleme deosebite.
Anul trecut, procentul de promovabilitate a fost de 70,01%.
Contestatiile se pot depune duminica, intre orele 16,00 si 20,00, potrivit calendarului de desfasurare a acestui examen.
Rezultatele contestatiilor se vor comunica joi, 29 iunie, pana la ora 16,00, prin afisare la avizierele celor 1.043 de centre de testare din tara.
Un candidat este considerat 'reusit' daca obtine cel putin nota 5,00 la fiecare dintre disciplinele la care a sustinut examen: Limba si literatura romana, Limba si literatura materna, Matematica, Istorie si Geografie.
Elevii care vor obtine, la cel putin una dintre probe, o nota mai mica decat 5,00 sunt considerati 'respinsi'.
De asemenea, candidatii care nu au fost prezenti la cel putin una dintre probele Testelor Nationale sunt considerati neprezentati.
Media generala se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, din notele obtinute la cele trei teste nationale (respectiv patru, pentru candidatii care sustin si test scris la Limba si literatura materna).
In cazul in care, dupa rezolvarea contestatiilor, se constata diferente mai mari de 1,50 puncte - in plus sau in minus - fata de nota initiala, inspectoratele scolare judetene trebuie sa analizeze situatia in termen de 30 zile de la terminarea contestatiilor, consultand profesorii evaluatori din ambele comisii, si vor decide sanctionarea celor vinovati, precizeaza comunicatul.
ISMB a multumit prin vocea directorului sau de imagine, Marian Banu, parintilor si copiilor pentru prezenta si rezultate, dorindu-le succes la examenul computerizat din iulie.

Sursa Rompres

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri