Cultura generala

Soarele reprezinta 99,86 % din masa intregului sistem solar.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Prima teza cu subiect unic pe data de 4 mai

14 Februarie 2007
• 4 mai 2007 - Matematica - proba scrisa
• 10 mai 2007 - Limba si literatura materna - proba scrisa
• 17 mai 2007 - Limba si literatura romana - proba scrisa

Elevii de clasa a VII-a vor sustine, in semestrul al doilea, tezele cu subiect unic, dupa metodologia de organizare si functionare aprobata de Mihail Hardau, ieri. Rezultatele obtinute la teze nu vor afecta procedura de admitere la liceu a elevilor, pentru ca acest tip de evaluare are caracter experimental. MEC-ul intentioneaza sa aplice o noua forma de evaluare la nivel national, prin care sa elimine Testele Nationale de la sfarsitul clasei a VIII-a, de aceea testeaza aceasta forma de evaluare a elevilor. Anul din care va fi aplicata aceasta masura va fi decis in urma rezultatelor obtinute la aceste teze. Elevii vor da teze la limba si literatura romana, matematica si limba si literatura materna - pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care au studiat in limba materna.

Ei vor fi reprogramati sa sustina teza o singura data, in cazul in care absenteaza cand o sustin ceilalti colegi. Profesorii care ii vor supraveghea pe elevi vor avea alta specializare, decat cea la care se sustin tezele.

Subiectele vor fi elaborate, in conformitate cu materia studiata la clasa si cu programele scolare, de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare si vor avea un nivel mediu de dificultate, pentru a fi rezolvate in 50 de minute. Dupa desfasurarea tezelor, baremele de evaluare si notare vor fi afisate pe site-ul MEC. Tezele vor fi corectate, in maximum 3 zile, in centre de evaluare, de cate doi profesori externi scolilor de unde provin tezele, iar daca diferenta de notare intre cei doi profesori este mai mare de un punct, lucrarea va fi evaluata de un al treilea profesor, care va pune nota finala.

Dupa terminarea perioadei in care se sustin tezele cu subiect unic, comisiile judetene sau ale municipiului Bucuresti vor stabili reevaluarea prin sondaj a unui numar de teze, pentru a se vedea corectitudinea notarii lucrarilor.

MEC-ul nu a stabilit inca modul de transmitere a subiectelor catre scoli.

Nota 1 pentru elevii furaciosi si raspundere penala pentru profesorii trisori

Elevii care vor fi prinsi cu copiute sau cu mijloace de comunicare cu exteriorul vor primi nota 1. Acelasi lucru se va intampla si cu elevii surprinsi copiind in timpul tezelor cu subiect unic sau doar pentru ca incearca sa copieze. Nici profesorii nu scapa de raspunderea disciplinara, daca nu respecta metodologia de organizare si desfasurare a tezelor.

In functie de gravitatea faptelor savarsite de profesori, ei pot fi pusi si sub urmarire penala. Profesorii care furnizeaza raspunsuri, falsifica lucrari sau nu-si indeplinesc atributiile ce le revin vor fi sanctionati, conform Statutului Personalului Didactic. Sanctiunile pleaca de la observatii scrise sau avertismente si ajung pana la destituirea din functie sau desfacerea contractului de munca.

Sursa: Gandul

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate