Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Jumatate din populatia lumii a vazut cel putin un episod din filmul James Bond.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi naufragiati au reusit cu greu sa ajunga pe o insula pustie.
- Suntem pierduti!
- Nu-ti face griji, ne gasesc ei!
- Crezi?
- Sunt sigur! Am datorii de peste 100 de milioane de dolari!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Precizarile Centrului National de Evaluare si Examinare in legatura cu subiectul dat spre rezolvare la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale a absolventilor de clasa a VIII-a

30 Iunie 2016


Referitor la itemul numărul 6 de la subiectul I, varianta 7, disciplina matematică, din cadrul Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, din data de 29.06.2016, Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) face următoarele precizări:



Itemul evaluează competența Analizarea unor situații practice cu ajutorul elementelor de organizare a datelor, competență formată/dezvoltată în cadrul unității de învățare „Elemente de organizare a datelor", clasa a VII-a, prezentă în programa pentru Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și aprobată prin Ordinul de ministru nr. 4431/29.08.2014, Anexa nr. 3.

    

Itemul este complet formulat, enunțul este clar, fără ambiguități și permite un singur răspuns corect. Acesta conține toate elementele necesare unui răspuns corect și se referă la o diagramă care a mai fost prezentată în subiectele formulate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (vezi  www.subiecte2016.edu.ro/2016). Tipul de diagramă în discuție este inclus în modelul de subiect pentru Evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a, anul școlar 2014-2015.

    

Itemul  conține legenda referitoare la reprezentarea numărului elevilor, legendă care este echivalentă cu identificarea prin axele de coordonate. În esență, acesta se referă la prezentarea unei dependențe funcționale (între notă și numărul elevilor din clasă care au obținut această notă), iar în cazul unei dependențe funcționale variabila se reprezintă pe axa orizontală (a absciselor).

    

Răspunsul corect, din punct de vedere matematic, la acest item este cel prevăzut în baremul de evaluare și de notare.



Iata secțiunea de programă în care sunt precizate competențele specifice și conținuturile asociatede de  la pagina 8.



Evaluare Nationala 2016: Precizari pentru proba de matematica



148.795 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la proba scrisă la matematică din cadrul Evaluării Naționale 201629.06.2016



Miercuri, 29 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă (matematică) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a. Din totalul celor 153.673 de elevi înscriși, s-au prezentat 148.795 de elevi (96,83%). Opt elevi au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, iar 4.878 de elevi au absentat.



Precizăm că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (inundații), 24 de elevi din localitățile Darova și Boldur, care ar fi trebuit să participe astăzi la proba de matematică în centrul de examen organizat la Colegiul Național „Iulia Hașdeu” din Lugoj (județul Timiș), vor susține acest test joi, 30 iunie, cu aprobarea Comisiei Naționale.



La proba de Limba și literatura maternă, desfășurată marți, 28 iunie, rata de prezență a fost de 97,55% (8.921 de elevi prezenți dintr-un total de 9.145 înscriși).



Prima afișare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse și contestațiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.



Reamintim că media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).



 



Sursa: edu.ro



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri