Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Wolffia fara radacini este cea mai mica planta cu flori din lume. Aceasta lintita de apa plutitoare are un diametru de 0.5 mm.

› vrei mai mult

Bancul zilei

I: Cum isi fac molodovenii vant?
R: Tin evantaiul si dau din cap!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Peste 90.000 de candidati pentru licee si scoli de arte si meserii

28 Iulie 2005
Peste 90.000 de candidati au participat, marti, la cea de-a doua repartizare computerizata in licee si scoli profesionale, doar mai putin de 7 la suta neregasindu-se printre cei admisi, pentru ca nu au exprimat suficiente optiuni, informeaza Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Echipa de specialisti a MEdC a realizat, in 26 iulie, conform calendarului oficial, repartizarea computerizata in scolile de arte si meserii a candidatilor care nu au promovat testele nationale. De asemenea, au fost repartizati pe locurile ramase libere in licee candidatii care din diverse motive (de exemplu au completat prea putine optiuni in fisa de inscriere) au ramas nerepartizati in prima etapa.

In urma repartizarii, din cei 90.528 candidati inscrisi, 84.676 au fost declarati admisi (252 la licee, respectiv 84.424 in scolile de arte si meserii). Nu au fost repartizati 5.852 de candidati (sub 7 la suta), deoarece nu si-au exprimat suficiente optiuni.

In Capitala s-au inscris pentru aceasta etapa 6.285 de candidati, dintre acestia 6.156 fiind repartizati.

Dupa aceasta a doua etapa, la nivel national au ramas neocupate 17.976 locuri la licee si 13.650 de locuri la scolile de arte si meserii.

Pentru cuprinderea in sistem a candidatilor ramasi nerepartizati, in perioada 1-6 august, comisiile judetene de admitere vor rezolva situatiile speciale ivite dupa repartizarea computerizata si vor repartiza pe locurile libere ramase in scolile de arte si meserii candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la repartizarile computerizate.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri