Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Orasul din Croatia, Sibenik, a fost iluminat electric inaintea multor alte orase europene cum ar fi Viena, Budapesta, Roma sau Londra. De retinut, ca tot in Croatia, pe 28 august 1895, prima centrala hidroelectrica din lume a inceput sa functioneze la cascada Krka.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O femeie batuta in ultimul hal intra la doctorul House.
- Ce-ati patit, doamna?
- Nu stiu ce sa ma mai fac, domule doctor. De fiecare data cand sotul meu vine acasa baut, ma bate de ma rupe...
- Am un leac foarte bun pentru problema asta. Cand sotul vine acasa baut, luati imediat o cana de ceai de musetel si faceti gargara, o data, de 2 ori, de trei ori, de patru ori...
- Sigur, domule doctor? Este suficient ceaiul?
- Foarte sigur!
Doua saptamani mai tarziu, femeia, aratand proaspat renascuta, se intoarce la doctorul House.
- A fost o idee stralucita, domule doctor. De fiecare data cand sotul meu venea acasa baut, eu faceam doar gargara cu ceai de musetel. Nu m-a atins niciodata in astea doua saptamani, este incredibil ! !
- Vezi daca-ti tii gura?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Peste 430.000 de elevi asteptati la teza la limba romana

02 Decembrie 2008
431.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a sunt asteptati, miercuri, sa participe la teza cu subiect unic la Limba si literatura romana, potrivit calendarului Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).

Miercuri dimineata, reprezentantii ministerului vor extrage varianta de subiect din cele 10 realizate de Centrul National pentru Curriculum si Invatamant Preuniversitar.

Pentru sesiunea curenta a tezelor cu subiect unic au fost organizate 1.064 centre de comunicare, care vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte pentru tezele unice.

Conform metodologiei in vigoare, elevii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase, si nu pe unitate scolara, potrivit unei liste nominale afisate in prealabil.

Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (ce va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Urmatoarea teza, cea la matematica, din sesiunea curenta, va avea loc in 11 decembrie. Ea va fi urmata, in 16 decembrie, de teza unica la istorie sau geografie, la alegere, care va fi sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri