Cultura generala

Hartia de bani a fost utilizata pentru prima data in China.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Peste 430.000 de elevi asteptati la teza la limba romana

02 Decembrie 2008
431.000 de elevi din clasele a VII-a si a VIII-a sunt asteptati, miercuri, sa participe la teza cu subiect unic la Limba si literatura romana, potrivit calendarului Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT).

Miercuri dimineata, reprezentantii ministerului vor extrage varianta de subiect din cele 10 realizate de Centrul National pentru Curriculum si Invatamant Preuniversitar.

Pentru sesiunea curenta a tezelor cu subiect unic au fost organizate 1.064 centre de comunicare, care vor prelua si distribui, in cele 8.302 scoli, variantele de subiecte pentru tezele unice.

Conform metodologiei in vigoare, elevii vor fi asezati cate unul in banca, in ordine alfabetica, pe clase, si nu pe unitate scolara, potrivit unei liste nominale afisate in prealabil.

Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008-2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (ce va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamant de la care provine teza.

Urmatoarea teza, cea la matematica, din sesiunea curenta, va avea loc in 11 decembrie. Ea va fi urmata, in 16 decembrie, de teza unica la istorie sau geografie, la alegere, care va fi sustinuta numai de elevii claselor a VIII-a.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate