Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

De ce tin politistii apa in portbagaj? Ca sa nu le moara sirena.

› vrei mai mult

Cultura generala

In secolul XVII, in Olanda, bulbii de lalele, importati din Turcia, erau mai valorosi decat aurul? Este vorba despre un curent numit "tulipomania" sau "nebunia lalelelor" care a dus la o criza economica in Tarile de Jos.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Peste 153.000 de absolventi de clasa a VIII-a sunt asteptati la probele din cadrul Evaluarii Nationale 2016

27 Iunie 2016
Luni, 27 iunie, va avea loc prima probă scrisă - Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a. Conform datelor centralizate de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, 153.522 de candidați sunt așteptați să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care se va desfășura Evaluarea Națională.Marți, 28 iunie, elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfășura miercuri, 29 iunie. Afișarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie, până la ora 16:00. Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidații care susțin EN VIII, comisia națională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte județe decât cele în care au avut loc probele.În vederea semnalării eventualelor disfuncționalități apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educației pune la dispoziția publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfășurării probelor, între orele 8-17. De asemenea, poate fi utilizată în același scop și adresa de email examene@edu.gov.ro.Precizăm că Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.Sursa: edu.ro

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate