Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Romanul Petrache Poenaru este inventatorul stiloului cu pompita.

› vrei mai mult

Bancul zilei

" Sotia catre sot: -Trebuie sa-mi iei un nou telefon! sotul: -Pai celalalt? sotia: -Pai celalalt imi ia tableta!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Peste 10% dintre absolventi nu vin la Testele Nationale

19 Iunie 2006
Peste 10% din absolventii claselor a 8-a din toata tara nu vor participa la testele nationale care incep in aceasta dimineata. Multi dintre elevi nu s-au inscris la examene pentru ca nu au situatia scoalara incheiata din cauza absentelor. Singura alternativa pentru elevii care nu vor sustine Testele Nationale raman Scolile de Arta si Meserii care functioneaza in cadrul scolilor gimnaziale.

In judetul Vaslui, unul din cinci elevi care a absolvit clasa a VIII-a nu s-a inscris in acest an la testele nationale. Principalele motive invocate sunt lipsa resurselor financiare si distantele foarte mari pe care elevii ar trebui sa le parcurga pana la liceu. Reprezenzantii Inspectoratului Scolar Judetean recunosc faptul ca multi dintre absolventii din mediul rural nu sunt pregatiti pentru examene. Unele familii nu isi permit sa ii sustina financiar pe copii. Asa ca in loc sa ii trimita la scoala, prefera sa ii tina acasa, pentru a primi ajutor la muncile agricole. 5500 de elevi din judetul Hunedoara au terminat in aceasta vara gimnaziul. 525 dintre ei nu s-au inscris insa la testele nationale. Inspectorii scolari spun ca s-a ajuns la aceasta situatie pentru ca unii elevi au acum alte preocupari si nu reusesc sa termine clasa a 8-a cu medii de trecere la toate materiile sau pur si simplu nu doresc sa-si continue studiile, preferand sa caute un loc de munca.

LADISLAU DARADICI, profesor Acestia aleg scolile de arta si meserii si apoi un loc de munca, in locul continuarii studiilor liceale.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri