Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula e un pradator feroce si foarte eficient. 95 % din atacurile lor se termina prin capturarea prazii. Ca o comparatie, rechinii, unii dintre cei mai periculosi pradatori din lume, reusesc sa prinda doar jumatate din ceea ce vaneaza, iar leii, atat de temuti pe uscat, se multumesc doar cu un sfert din prazile pe care le ataca. Asta se intampla pentru ca leii urmaresc prada, nu o intercepteaza. Daca libelulele ar fi suficient de mari sa prinda gazele, leii ar muri de foame, la fel ca majoritatea pradatorilor terestri. Daca nu ar putea zbura libelulele ar muri de foame, din cauza faptului ca ele isi prind prada din zbor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

I: Cum s-a numit soacra lui Adam?
R: Adam nu a avut soacra. El traia in paradis.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Perle de la teza unica: Toparceanu este o umbra fioroasa

09 Decembrie 2008
Desi au primit subiecte de nivelul clasei a IV-a, au umplut tezele cu perle. Elevii din clasa a VIII-a vor afla luni sau marti rezultatele finale la teza cu subiect unic, disciplina romana.

Un profesor de la un centru de corectare din Bucuresti a avut "placerea" sa citeasca intr-o teza ca: "Toparceanu este o umbra fioroasa care, mascat de nori, invaluie pamantul". Acesta a fost raspunsul dat de un elev la cerinta: "semnificatiile sau mesajul poeziei", scrie Gardianul.

Un alt elev scrie: "Toparceanu a vrut sa ne transmita noua cititorilor dezamagirea, dar si speranta personala prin eul liric"(poezia "O noapte"). Iar concluzia este formulata de un al treilea: "ideea textului este o noapte fara niciun strop de lumina".

Pusi sa descrie trasaturile unui prieten, elevii au facut exces in folosirea limbajului de cartier: "Ea este cea mai frumoasa fata din cartier si de aia ii dau tarcoale toti baietii din cartier", a scris o eleva.

In schimb, un baiat a scris: "De cand si-a vopsit parul in culoarea verde este mult mai sexi". Tot la acelasi examen, un alt elev de clasa a VIII-a povesteste ce face el cu gasca sambata seara: "Seara ne ducem la discoteca, dansam, bem, stam pana dimineata si plecam".
Continuarea pe Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri