Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi te vei intalni cu cativa prieteni/prietene. Poate se leaga ceva, o iesire pentru weekend in parc?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Tsunami pot avea peste 30 m inaltime, fiind provocate de cutremure sau de eruptiile vulcanice care duc la alunecari si avalanse subacvatice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- As vrea sa te prezint sotiei mele.
- De ce?
- Fiindca ea crede ca s-a maritat cu cel mai urat barbat din lume.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Pe ultima suta de metri Testele nationale "bat la usa"

30 Mai 2006
Emotiile elevilor din clasele a VIII-a devin din ce in ce mai mari odata cu apropierea unuia dintre cele mai importante examene. Conform calendarului de desfasurare a testelor nationale, cursurile se vor incheia vineri, 9 iunie. Tabelele de inscriere pentru absolventii din seria curenta se actualizeaza prin eliminarea candidatilor corigenti, repetenti, cu situatia neincheiata sau exmatriculati si se transmit centrului de testare la care scoala este arondata, semnate si stampilate de director.

Procedura de selectie privind accesul absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a are in vedere media la testele nationale, cu o pondere de 50% si media de absolvire a claselor V-VIII, cu o pondere tot de 50%. In caz de nepromovare, absolventii clasei a VIII-a pot fi repartizati in clasa a IX-a la scoala de arte si meserii.

Disciplinele de examen sunt Limba si literatura romana - test scris din materia claselor V-VIII; matematica - test scris, Istoria romanilor sau, la alegere, Geografia Romaniei - test scris. Candidatii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna sustin si un test la limba si literatura materna, din materia claselor V-VIII, conform programei de testare.

Pe 19 iunie va avea loc examenul la Limba si literatura romana - test scris; pe 20 iunie - Limba si literatura materna - test scris; pe 21 iunie - Matematica - test scris; 22 iunie - Istoria romanilor sau Geografia Romaniei - test scris, iar 25 iunie - afisarea rezultatelor.

Sursa Romania Libera

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri