Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Elemetele de baza ale vietii pe Terra sunt apa si aminoacizii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un student care nu prea stie, la examen. Profesorul:
- Macar stii ce-i aia examen?
- Da, este atunci cand doi oameni inteligenti vorbesc intre ei.
- Dar daca unul din ei este idiot?
- Celalalt nu primeste bursa.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Pe 30 noiembrie incep tezele cu subiect unic

20 Noiembrie 2007
Incepand cu data de 30 noiembrie elevii de clasa a VII-a si a VIII-a vor sustine tezele cu subiect unic. Tezele cu subiect unic inlocuiesc testele nationale avand o pondere de 50% in media de admitere la liceu. Elevii vor intra la liceu pe baza notelor obtinute la aceste examinari si a mediilor obtinute in clasele V-VIII. Subiectele tezelor vor fi transmise direct scolilor.

450.000 de elevi vor incepe tezele cu subiect unic la disciplinele comune in aceeasi zi, respectiv vineri 30 noiembrie, cu proba la limba si literatura materna. Restul probelor se vor desfasura dupa cum urmeaza: pe 5 decembrie la matematica, pe 11 decembrie istorie sau geografie (pentru elevii de clasa a VIII-a), iar pe 14 decembrie la limba si literatura romana.

Directorul general al Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, a precizat ca vor fi elaborate, cel mai probabil, zece variante de subiecte, din care va fi extras numarul biletului pentru examen. Numarul subiectului care va fi extras va fi acelasi pentru disciplinele comune.

Durata fiecarei teze va fi de doua ore din momentul primirii subiectelor. Elevii vor fi supravegheati de doi profesori. Lucrarile acestora vor fi evaluate de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant din care provin lucrarile. Corectarea tezeleor va dura maxim trei zile si se va face pe baza unui punctaj de 1 la 100; 10 puncte din oficiu si 90 de puncte pentru rasrpunsurile corecte si complete. Elevii care vor fi prinsi copiind in timpul examenului vor primi nota 1. Pentru elevii care nu pot participa la aceasta sesiune de examinare se va sustine o sesiune speciala in luna februarie.

Dupa afisarea rezultatelor, profesurul care preda la clasa trebuie sa analizeze impreuna cu elevii lucrarile si notele obtinute. In urma evaluarii elevii pot depune contestatii daca doresc. Pentru fiecare judet si sector din Bucuresti va fi constituit un centru de contestatii unde vor fi reevaluate lucrarile. Daca intre nota initiala si nota data de centrul de contestatii este o diferenta de cel putin 0,5 puncte, atunci nota finala a lucrarii va fi cea acordata de centrul de contestatii.

Calendarul tezelor cu subiect unic

Semestrul I
- 30 noiembrie 2007 - limba si literatura materna
- 5 decembrie 2007 - matematica
- 11 decembrie 2007 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 14 decembrie 2007 - limba si literatura romana
- 11 ianuarie 2008 - contestatii

Semestrul al II-lea
- 6 mai 2008 - limba si literatura materna
- 9 mai 2008 - istorie sau geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
- 13 mai 2008 - limba si literatura romana
- 16 mai 2008 - matematica
- 29 mai 2008 - contestatii

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri