Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ciclul de viata al unui fluture este format din 4 parti: ou, larva (omizi), pupa (crisalida) si adult.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Bula, ce este Dunarea?
-Dunarea este o groapa unde au sapat uni dintre ei si asa este o groapa.Ea mai este o localitate in care traiesc pesti si animale.Cele mai cunoscute animale de acolo sunt:Ghegirafa care prinde 5g la ora,Tigmaimuta care prinde 10Decalitri la ora,Gorileu care prinde 10 carti pe ora si Andreea Basica care prinde doua boxe pe ora.
-Bula tu ai vazut vreodat o padurica mica?
-Da cand am facut baie cu mama.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Note de la testele nationale - umflate cu peste 2 puncte dupa contestatii

30 Iunie 2006
Un elev bucurestean s-a trezit cu o nota marita de la 6,80 la 8,90.
Sute de note au fost marite sau micsorate, dupa solutionarea contestatiilor de la testele nationale. Numai in Bucuresti, de exemplu, au fost marite 479 de note. Unii elevi au primit in plus peste doua puncte, iar profesorii corectori sunt pasibili de sanctiuni. Dupa ce a luat nota 6,30, o eleva de la centrul de testare 24 din Capitala s-a trezit cu o nota mai mare cu doua puncte si 10 sutimi: 8,40. Un alt elev, de la o unitate de invatamant din sectorul 2 al Capitalei, a reusit performanta de a lua in loc de 6,80, cat a avut inainte de contestatii, 8,90. Astfel de cazuri s-au inregistrat si in scolile din sectorul 4, unde nota unui elev a fost marita de la 7,10 la 8,90. Unii elevi bucuresteni s-au trezit cu notele micscorate. Un elev cu nota 4,40 a luat 2,35 dupa contestatii. Liliana Preoteasa, presedintele Comisiei Nationale de organizare a testelor nationale, ne-a declarat ca "in cazul in care vom constata diferente mai mari de 1,50 puncte, in plus sau in minus, intre nota initiala si nota obtinuta la contestatii, vom face o analiza a ambelor corecturi, consultand profesorii evaluatori din cele doua comisii. Profesorii risca sa primeasca sanctiuni conform Statutului Personalului Didactic, printre care interzicerea de a mai participa la corectarea lucrarilor".

Subiectele de bacalaureat - transportate cu jandarmii
Dupa ce ziarul Adevarul a dovedit neglijenta de la distribuirea subiectelor pentru testele nationale, Ministerul Educatiei ia masuri suplimentare de securitate la bacalaureat. Peste 40 de jandarmi vor supraveghea procesul de distribuire a plicurilor sigilate cu variantele de subiecte pentru probele scrise ale bacalaureatului. Fiecare delegatie abilitata sa ridice subiectele si baremele de corectare va fi insotita, pe tot traseul, de la sediul inspectoratului scolar judetean pana la minister si inapoi, de cate un reprezentant al Jandarmeriei Romane. "Prezenta jandarmilor va constitui o garantie in plus pentru corecta desfasurare a procesului de examinare", a declarat ministrul de interne, Vasile Blaga.

Premii pentru 3.800 de dascali merituosi
Ministrul educatiei a semnat un ordin prin care peste 3.800 de cadre didactice cu performante in activitatea didactica, stiintifica si educativa vor primi distinctii si premii. Valoarea acestor premii reprezinta un procent din suma salariilor de baza primite de cadrele didactice beneficiare in ultimele 12 luni, dupa cum urmeaza: 10% pentru Diplome "Gheorghe Lazar" clasa a III-a, 15% pentru Diplome "Gheorghe Lazar" clasa a II-a si 20% pentru Diplome "Gheorghe Lazar" clasa I si Diplome de Excelenta. Plata premiilor se va face de catre unitatea de invatamant la care sunt/au fost angajate cadrele didactice beneficiare, din bugetul consiliilor locale.

Sursa Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri