Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Razboiul de tesut semi-automat este inventia francezului Joseph Marie Jacquard (in anul 1801).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula si Strul s-au dus la un hotel si nu mai aveau camere decat la etajul100.Pe la etajul30 Bula vreau sa-ti spun ceva!Lasa ba ca-mi spui cand ajungem.La60Bula vreau sa-ti spun ceva!Lasa ba ca-mi spui cand ajungem.La90 Bula vreau sa-ti spun ceva!Lasa ba ca-mi spui cand ajungem.Au ajuns ei la camera.Zi ba ce ai vrut sa zici!Bula am uitat chea la receptie.Coboara la 90 Bula vreau sa-ti spun ceva!Lasa ba ca-mi spui cand ajungem!La60 Bula vreau sa-ti spun ceva!Lasa ba ca-mi spui cand ajungem.la30 Bula vreau sa-ti spun ceva!Lasa ba ca-mi spui cand ajungem.Au ajuns la receptie.Zi ba ce-ai vrut sa zici!Bula tu nu sti de gluma?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic

08 Noiembrie 2007
Au fost facute publice modele de subiecte pentru tezele cu subiect unic pentru clasele a VII-a si a VIII-a, acestea urmand sa inlocuiasca testele nationale pentru admiterea la liceu.

Pentru fiecare disciplina a fost publicat cate un model de subiect, baremul de evaluare, precum si precizari sau explicatii privind modalitatiile de rezolvare. Subiectele a u fost elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, fiind realizate in conformitate cu programa scolara parcursa pana la data desfasurarii tezelor. Timpul alocat rezolvarii subiectelor este de doua ore din momentul in care elevii au primit subiectele.

Elevii de clasa a VII-a vor sustine teze la limba si literatura romana, matematica si limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale si care au urmat cursuri gimnaziale in limba materna. Disciplinele la care se sustin teze in clasa a VIII-a sunt limba si literatura romana, matematica si geografie sau istorie, precum si limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale si care au urmat cursuri gimnaziale in limba materna.

Calendarul tezelor cu subiect unic este urmatorul:
Semestrul I
- 30 noiembrie 2007 limba si literatura materna,
- 5 decembrie 2007 matematica,
- 11 decembrie 2007 istorie sau geografie (valabil doar pentru elevii claselor a VIII-a),
- 14 decembrie 2007 limba si literatura romana,
- 11 ianuarie 2008 depunerea contestatiilor.

Semestrul al II-lea
- 6 mai 2008 limba si literatura materna,
- 9 mai 2008 istorie sau geografie (numai pentru pentru clasa a VIII-a),
- 13 mai 2008 limba si literatura romana,
- 16 mai 2008 matematica.
- 29 mai 2008 depunerea contestatiilor

Clik aici pentru modele de subiecte

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri