Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche bucata de guma de mestecat are 9000 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un angajat intarzie la servici,seful sau nervos tipa la el:
-Ar fi trebuit sa fii aici la 8:30! Tipul raspunde:
-De ce?Ce s-a intamplat la 8:30?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Modele de subiecte pentru elevii care vor sustine Bacalaureatul si Evaluarea Nationala in anul 2017

03 Noiembrie 2016
Elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care vor susține anul viitor Evaluarea Națională și Bacalaureatul au la dispoziție, începând de marți, 1 noiembrie, modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene. Elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), modelele de subiecte au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro.



Referitor la Evaluarea Națională, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele trei cerințe: formulare clară, precisă și în strictă concordanță cu programele pentru Evaluarea Națională, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.



Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în concordanță cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și de abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitându-se demonstrarea competențelor prevăzute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevăyut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificări în structura subiectelor.



Centrul Național de Evaluare și Examinare este instituția din subordinea Ministerului Educației specializată în evaluare educațională, având ca atribuții, printre altele, asigurarea coordonării științifice și profesionale a sistemului de examene din învățământul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri și regulamente pentru organizarea și desfășurarea examenelor și evaluărilor în învățământul preuniversitar.



Sursa: edu.ro

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri