Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Iepurii se nasc orbi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

3 copii pe o insula pustie. Apare un duh fermecat:
-Aveti dreptul la 3 dorinte.
(primul)Vreau acasa.
(al doilea)Vreau si eu acasa.
(al treilea)Imi vreau prietenii inapoi

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ministrul invatamantului vine cu schimbari mari in educatie

02 August 2007
Miercuri a avut loc o intalnire intre sindicalistii din invatamant si ministrul invatamantului Cristian Adomnitiei in urma careia au decis ca de la inceputul noului an scolar sa se intoduca o serie de schimbari in sistemul de invatamant.

Din declaratia ministrului se retine ca "liceul va deveni generalizat si gratuit", astfel copii cu varsta cuprinsa intre 3-6 ani vor fi obligati sa fie inscrisi int-o unitate de invatamant prescolara ca apoi sa urmeze 10 ani de invatamant obligatoriu, clasa a IX-a fiind ultimul an de gimnaziu. Noile modificari isi vor face prezenta incepand cu prima generatie de clasa a VII-a din anul 2008.

Tezele cu subiect unic vor conta la trecerea in liceu renuntandu-se astfel la "Testele Nationale". Incepand cu clasa a VII-a si pana in clasa a IX-a elevii vor sustine in fiecare semestru cate trei teze unice, una la matematica, una la limba si literatura romana si una la o materie in functie de semestru. In acesti trei ani se vor cumula 18 note din tezele cu subiect unic, se va face media lor si apoi repartizarea in licee unde admiterea va putea fi conditionata de un examen daca liceul este foarte cautat si doreste acest lucru.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri