Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Masculul gazela este mai mare decat femela.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care e diferenta dintre o blonda desteapta si un OZN?
OZN-urile s-au m-ai vazut...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ministerul Educatiei este inca in ceata cu tezele unice

05 Decembrie 2006
Elevii de clasa a VII-a vor sustine teze cu subiect unic, in semestrul al doilea, dar de proba. Notele de la teze vor avea aceeasi pondere, de 25% din media semestriala, ca si pana acum. Aceste teze unice au fost gandite insa pentru a elimina Testele Nationale la trecerea elevilor de la gimnaziu la liceu, asa cum se intampla in prezent.

Secretarul de stat si directorii din preuniversitar, in frunte cu ministrul Hardau, experimenteaza astfel, pe pielea copiilor, cum ar fi daca ar elimina Testele Nationale, la sfarsitul clasei a VIII-a. Proiectul metodologiei privind organizarea si desfasurarea tezelor cu subiect unic nu este inca aprobat prin ordin de ministru, dar "va fi aprobat inainte de inceperea semestrului al doilea", dupa cum promite purtatorul de cuvant al ministrului.

Online Advertising
De la lansarea ideii si pana in prezent, metodologiei i s-au mai adaugat cateva articole, dar nu s-a reusit definitivarea ei, cu toate ca Matei Dumitru, secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar si initiatorul introducerii tezelor unice la clasa a VII-a, credea ca va reusi ca angajatii MEC-ului sa o faca aplicabila chiar din primul semestru al acestui an scolar si neexperimental.

Din cate a reusit Matei Dumitru sa ne explice, rezulta ca elevii care sunt acum in clasa a VII-a si clasa a VIII-a vor sustine, in continuare, Testele Nationale. "Exista posibilitatea sa fie scoase Testele Nationale, la trecerea in clasa a IX-a, de-abia la elevii care sunt, in acest moment, in clasa a VI-a. Acest lucru se va intampla, probabil, dupa ce analizam rezultatele obtinute de elevii care vor da teze unice in acest an scolar", a spus Matei Dumitru. Reprezentantii MEC nu au reusit sa precizeze daca doar elevii de a VII-a vor sustine teze unice, anul acesta, sau si elevii din urmatorii 2 ani, pana cand MEC se va decide asupra modalitatii evaluarii elevilor de gimnaziu.

Sursa: Gandul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri