Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cascatul hipopotamului nu este semn de oboseala, ci are scopul de a produce spaima. Caninii lungi, grosi si ascutiti pot rupe in doua o barca de dimensiuni reduse.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om merge la casa de bilete si cere un bilet . Vanzatoare il intreaba :
-N-ati mai luat doua?
-Ba da ,dar cel de la poarta mi le rupe mereu.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Mii de lucrari, corectate aiurea la testele nationale

01 Iulie 2005
Mii de lucrari au fost evaluate gresit, corectorii acordand peste 0,50 de puncte in plus sau in minus fata de cat meritau elevii. In Bucuresti au fost admise 1.109 contestatii, din care 830 la limba si literatura romana. In urma reevaluarii acestor lucrari, 55,46 la suta din ele au primit note mai mari, iar 44,54 la suta note mai mici. In 170 de situatii, reevaluarea lucrarilor a determinat promovarea, adica s-a trecut de la nota initiala mai mica de 5,00 la o nota de trecere, iar 8 elevi ce promovasera initial la probele la care au depus contestatii au obtinut in urma reevaluarii note mai mici de 5,00.
Bulibaseala la afisarea rezultatelor
Elevii bucuresteni si parintii acestora au fost obligati sa astepte pana la miezul noptii rezultatele contestatiilor. Acestea au fost solutionate in judetul Arges, iar comisia din acest judet a reusit sa trimita la Bucuresti borderourile cu notele si lucrarile de-abia miercuri, dupa ora 16,00. S-a facut ora 18,00 pana cand rezultatele au ajuns la comisia bucuresteana, care a avut parte de alte "surprize": greseli de transcriere a notelor de pe teze pe borderou (un elev avea 4,70 in loc de 7,40) sau in dreptul unor elevi figurau alte scoli decat cele la care acestia au dat examen. De ieri, absolventii claselor a VIII-a insotiti de parinti si diriginti au inceput sa completeze fisele de inscriere in clasa a IX-a.
Elevii din provincie iau cu asalt liceele Capitalei
La Centrul special de inscriere pentru candidatii din alte judete, organizat la Scoala nr. 1 "Sfintii Voievozi" din Capitala, s-au inscris, ieri, pana la ora 12, aproape 100 de elevi din provincie. Mai mult de jumatate aveau note intre 7,5 si 9. Patru elevi din afara Bucurestiului venisera cu note peste 9,50. Cei mai multi candidati care vor in liceele din Bucuresti sunt din judetul Ilfov, dar si din comune si sate din Giurgiu, Dambovita, Ialomita. Pana ieri venisera si doi copii din Suceava si Buzau, cu medii de 9,41, respectiv 8,58, optand pentru matematica-informatica. Anul trecut, 3.336 de elevi din afara Bucurestiului s-au inscris la licee din Capitala. Adrian Paraschiv, 15 ani, a venit sa candideze pentru un loc la Colegiul National "Gheorghe Sincai" cu media 9,50: "In comuna avem liceu, dar mai slabut. Dar noi avem pretentii de viitori presedinti", spune baiatul zambind catre o colega de scoala care s-a inscris la Colegiul National "I.L. Caragiale".

Cum trebuie completata fisa de inscriere in clasa a IX-a
* Elevul, impreuna cu dirigintele si parintii, trebuie sa verifice corectitudinea datelor personale inscrise pe fisa: numele, media claselor V-VIII si notele la testele nationale. Eventualele erori trebuie semnalate imediat conducerii scolii si remediate.
* Pe fisa, care trebuie depusa pana cel tarziu in data de 9 iulie, se completeaza apoi optiunile, in ordinea intereselor, preferintelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii dupa medii si ii repartizeaza in aceasta ordine pe baza optiunilor exprimate. Altfel spus, media este cea care primeaza, un elev cu nota mai mica neputand "lua locul" unui elev cu nota mai mare.
* Pentru a spori sansele de reusita, este recomandata completarea unui numar cat mai mare de optiuni.
* Completarea si stabilirea ordinii optiunilor se fac prin consultare prioritara a informatiilor privind numarul de locuri disponibile si ultima medie de admitere din anii precedenti. In acest sens, poate fi utilizata aplicatia de orientare ADLIC 2005, disponibila pe http://admitere.edu.ro.
* Dupa introducerea fiselor in baza de date nationala, corectitudinea datelor de pe fisa aflata in sistem trebuie verificata de fiecare elev la scoala de provenienta, prin compararea fisei originale cu fisa de control tiparita de aplicatie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri