Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarma si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un om gras se plimba prin fata unei gradinite de vreo 15 minute . O invatatoare il intreaba : - Domnule , asteptati un copil ? La cere el ii raspunde : - Nu . Asa sunt eu : mai gras.

› vrei mai mult

Cultura generala

Daca exista leziuni in zona temporala a emisferelor cerebrale, cei afectati nu pot distinge literele "D" de "T", sau "B" de "P". Pentru bolnav, cuvantul "casa" suna ca "masa", "lasa" sau "rasa". In acest caz este tulburata intelegerea sunetelor, deoarece bolnavul continua sa auda, dar nu percepe deosebiri de nuanta.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Luni, 23 mai, au inceput Evaluarile Nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a

24 Mai 2016
Aproape 188.000 de elevi de clasa a VI-a au susținut astăzi, 23 mai, proba de Limbă și comunicare la Evaluarea Națională. Marți, 24 mai, elevii vor susține proba la Matematică și științe.Conform calendarului aprobat de minister, pe 30 mai, aproximativ 200.000 de elevi de clasa a IV-a vor susține testarea la Limba română, iar în data de 31 mai, proba la Matematică. Proba de evaluare a cunoștințelor în limba maternă vaavea loc pe 2 iunie.În ceea ce privește Evaluarea Națională la clasa a II-a, aceasta va fi susținută de aproximativ 198.000 de elevi, astfel: 6 iunie - proba scrisă la Limba română, 7 iunie - proba de citire în Limba română și cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparținând minorităților naționale, respectiv 8 iunie - matematică. Ultimele probe se vor desfășura pe 9 iunie (scris) și 10 iunie (citit) la limba maternă.Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare.Sălile în care se susțin evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a sunt, de regulă, sălile în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent. Durata alocată rezolvării subiectelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV și de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN VI.Testele vor fi evaluate în cadrul unităților de învățământ de cadrele didactice care predau în respectivele școli. În cazul în care numărul de cadre didactice dintr-o unitate de învățământ este insuficient, președintele Comisiei de organizare și de administrare a evaluărilor din respectiva unitate de învățământ are obligația să solicite comisiei județene/a municipiului București nominalizarea unor cadre didactice din alte școli. Înainte de începerea procesului de evaluare, președintele din centrul de evaluare are obligația de a asigura o sesiune de instruire pentru evaluatori.Fiecare test este evaluat de două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic. Baremele de evaluare, precum și alte informații referitoare la evaluare, sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Evaluarea fiecărui test se face cu respectarea strictă a baremului și a precizărilor din Caietul cadrului didactic.Rezultatele obținute nu se înregistrează în catalogul clasei, fiind valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare și prin informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate. pachet educational care va cuprinde manualul pentru Istoria Recenta a României, ghidul profesorului si un ghid multimedia.

 

Sursa: edu.ro

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate